måndag 27 april 2015

Årets första seger för regerande mästaren

Inte mindre än sex uvar stod på startlinjen i lördags när Skrylleloppet skulle avgöras. Anders x 2, Adde, Ola, Gunde och säsongsdebuterande Fredde var på plats för att mäta sina krafter mot varandra och framförallt mot de fruktade backarna under de avslutande kilometerna. Taktik och upplägg gick igenom över en kaffe i fiket och Anders H konstaterade att "det ordnar sig säkert". De andra uvarna var mer skeptiska.

I startfållan positionerade uvarna sig; Anders A långt fram, Ola och Adde i en egen lite grupp, Anders vilt konverserande med diverse icke uviga kompisar med Fredde och Gunde lite försiktigare längre bak i fältet. Loppet släpptes iväg och efter sedvanligt bufflande och stånkande rättade löparna in sig i två-tre led på den smala stigen ut från Skrylle. Anders A tog tidigt kommandot och kunde ohotad springa i mål som segrare på finfina 40:35. Där bakom gjorde Ola och Adde upp om andraplatsen i ett rafflande drama där Adde i princip vägrade gå upp och dra en meter. Ola provade att grilla honom några gånger och efter sex kilometer såg det ut att bli en liten lucka som Adde dock kunde täppa till i nedförsbacken mot Trollskogen. Efter det bet han sig envist fast i stigningen upp mot Skrylle och strax före Boks backe var det istället Ola som fick släppa iväg Adde som kunde spurta in på andraplats och tiden 43:32. En halv minut senare, på 44:00 kom Ola in.

Kampen och fjärdeplatsen var kanske hårdare än vad den verkar vid första anblick. Anders H träffade nämligen, efter en frisk öppning, väggen någonstans i trakten av Torna Hällestad och genomled ett par jobbiga kilometer in mot mål. Fredde visste såklart inte detta och marginalen i mål blev ändå betryggande: 47:30 mot 50:12. Ytterligare en bit bakom kom den för dagen spontanspringande Gunde på 57:28.

Helgens resultat gör att toppstriden i GP hårdnar betydligt. Hela fyra löpare parkerar inom 1p. Allt talar för att GP 2015 kommer att bli jämnare och mer ovisst än på länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar