måndag 11 maj 2015

Bra tryck i Helsingborg


LK Uven intog Helsingborg
LK Uvens Springtime Helsingborg 2015 präglades av ovissa nypremiärer. Veteranen Erik Sjökvist har knappt gjort en enda deltävling sedan han tog hem GP-bronset 2011, nu var han tillbaka och hoppades att vaderna skulle bära honom till en tid ner mot 45 minuter. Den anonyme GP-räven Magnus Larsson gjorde också han comeback på hemmaplan efter ett par års frånvaro i GP sammanhang. Martin var detta år på plats i Helsingborg för att försöka utmana Emma som gjorde årsdebut. Det spekulerades om att Emma kanske inte skulle kunna nå upp till riktigt samma höga standard som förr eftersom hon kämpat mot en del skavanker under försäsongsträningen. 

Emma gav dock inte de andra en chans att ens fundera på att plocka full poäng; Hon slog ett mäktigt pers och kom in på 41:22, 1:10 bättre än i förra årets Springtime, detta motsvarar 36:24 med koeffiicienten, sinnessjukt bra sprunget. Martin lyckades i skuggan av Emma hålla ihop sitt lopp på ett föredömligt sätt och rusade imål efter en 2 kilometers slutspurt på 38:45 som en Uv bland blåklädda IS Göta -hermeliner. 38:45 är för övrigt exakt samma tid som han hade i Lundaloppet ifjol.


Emma firar med Magnus (ok, bilden har anklagats för att inte vara helt nytagen)
 
Erik hade stuckit ut hakan och lovat en tid ner mot 45 minuter. Redan efter 44:48 stormade han över mållinjen märkbart svinnöjd. Magnus fick äntligen ett resultat som visar att han är på rätt väg. 47:17 är hans bästa Springtimeresultat på 4 år.

Två nöjda uvar
 Trots det bistra vädret var publiken i storform och bidrog till att loppet blev en riktig höjdpunkt. Nu laddar uvarna lårmusklerna inför St Hans Extreme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar