söndag 24 maj 2015

Tjejerna dominerade i Göteborg

Tre uvar var med och gjorde Göteborgsvarvet till den folkfest det är; Emma, Anders H och årsdebuterande Elin stod på startlinjen, redo att ge sig ut på den 21 km långa banan. Vädret var som vanligt varmt och soligt, men i år slapp de tävlande hagelskurarna som livade upp förra årets evenemang. En hel del goa gubbar och goa gubbars coverbands kantade banan, något som gjorde att Elin inspirerades till Billy Idol, medan det gav Anders lock för öronen. Emma var helt oberörd eftersom hon är en maskin som med exakt precision sprang in på nya Göteborgsperset 1:36:15. Det är en tid som hade varit något att bita i för de flesta andra uvar och med uvfaktorn räknas den om till 1:24:42. Det blir mycket intressant att se om någon kan matcha den tiden under säsongen!

Bakom Emma utspelade sig en spännande kamp om andraplatsen. Efter 5 kilometer låg Anders och Elin i det närmaste helt lika (inkl. uvfaktorn) sedan jobbade Anders upp ett försprång på nästan 1 minut vid 10 kilometer. Vid 15 hade Anders fortfarande 40 sekunder till godo, men Elin hade disponerat sitt lopp bra och när Anders tröttnade på slutet höll hon samma fart in i mål och klockan stannade på 2:06:22 för Elin (1:51:12 med uvfaktorn). Anders var fyra och en halv minut efter och spurtade in på 1:55:50.

Emma alltså för närvarande på första plats i halvmaratabellen följd av Elin och Anders, men mycket kommer att hända med den ställningen innan GP-finalen i november.

1 kommentar:

  1. Hej på er, jag sprang faktiskt också i Gbg :) Dock under namnet Pernilla Möllegård (kund som inte dök upp, bättre startgrupp). Sluttid 1:41:49. ses imorn! / Balkefors

    SvaraRadera