torsdag 2 april 2015

Nedräkning inför GP - 2015: #2 och #1

Förra årets debutant Anders A gick som en maskin genom hela touren, vann nästan allt han ställde upp i och tog en ohotad seger i sammandraget. Men det är en sak att vinna GP och en helt annan sak att försvara en titel. Efter en ganska kraftig PMS (Post Marathon Stress, vad trodde du?) i slutet av förra säsongen blir det mycket intressant att se om Anders har laddat om batterierna och kan plocka fram det som krävs för att utmana om en ny mästartitel.

Såhär nöjd var Anders efter sin seger ifjol, får han anledning att jubla igen?

Det är upplagt för en högintressant duell mot uv-veteranen Martin som tränat flitigt i de Hässleholmska skogarna under vintern. Han avslutade året med att tvåla till Anders på Yddingen, men förlorade sedan i GP-finalen i Oskarshamn. Det är alltså två mycket jämnstarka löpare som kommer att göra upp om titeln, men den tippande experten tror att rutinen från sex tidigare GP-säsonger i kombination med det svåra att försvara en titel kommer att fälla avgörandet till Martins fördel.

Favoriten till segern i årets Uv-GP stormar mot mål i Hässleholmsloppet 2014.

Allt talar för att det kommer att bli en rafflande duell som inte kommer att avgöras förrän dagsljuset skymtar bakom sista kurvan i gruvan i november. Men helt klart är det i alla fall att jakten på poängen drar igång imorgon på Ryssberget. Må bästa uv vinna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar