onsdag 22 april 2015

Dubbel Grillfest i Röstånga


I helgen var det premiär för det nya LK Uven -loppet Röstånga South Ridge Hill Climb. Mattias, Martin, Adde, Ola, Gunde, Anders H och Anders A hade via tåg, häst och tillslut flodbåt tagit sig till skogarna vid Söderåsens slut för att plågas och tampas om de viktiga poängen och någon södagslöpning blev det verkligen inte.

Det grillades hårt i helgen
Arrangörerna Ola och Gunde hade provcyklat banan på morgonen och rapporterade att den var i tipptopp skick. Solen gjorde även sitt bästa för att förgylla arrangemanget.

Fältet satte av i bra fart i samlad trupp på asfaltsträckan upp till anrika Odenvallen, sen bar det av ut i mer eller mindre obanad terräng. En stor utmaning var att inte springa fel för många gånger och fortsätta ut i oändligheten som är Söderåsens Nationalpark.

Redo för Start
Adde och Martin satte grilltempen direkt när det började gå uppför. Ola följde med i någon kilometer men var sedan tvungen att släppa. Förra årets GP-vinnare, den för dagen något slitne Anders klamrade sig fast men undrade lite vad det var frågan om. Martin undrade också lite oroligt vad Adde ätit till frukost men efter ca 4 km fick Adde och Anders släppa en liten lucka när han lyckades slita sönder dem ytterligare. Längre bak låg Ola och matade på samtidigt som var det en furiös fight mellan Mattias och Anders som bevakades av medarrangören Gunde som gjorde årsdebut i solen. 

Mattias mot mål

Mjölksyran pulserade runt i systemen på samtliga löpare men än hade de inte sett det värsta. Plötsligt vek banan av upp för en backe som var sumpig, sjukt brant, tekniskt krävande och infernaliskt lång. Här hände det saker. Adde havererade och tvingades gå i backen, när Ola hann fatt började han också gå men började halvlufsa när han fick åthutning av Lundalöparen.¨

Anders ger precis allt

När de väl kommit upp för backen var utmaningen att försöka få ner pulsen och de skenande mjölksyrenivåerna och samtidigt maxa farten i den branta, knöliga nedförsbacken. Anders A trodde här att han kunde slå av och bevaka andraplatsen men då dök Ola upp och sprang om. Till slut kokade även Olas motor och Anders kunde återta silverplats.

Mattias lyckades rycka ifrån Anders H och tog sprang mot sin andra skalp mot honom under årets GP. Adde lyckades springa fel i byn ett par gånger men kom till slut på rätt spår.

Martin kollar klockan vid målgång

Martin lyckades hålla en bra lucka och spurtade i mål på 39:42. En raksträcka senare raglade en påtagligt utmattad Anders A in på 40:26. Ola hade blivit lite frånåkt sista biten in men 41:12 visar att han höll ihop det bra. Adde kom in som fyra på 44:12 efter sina små utflykter på slutet. Den spännande fighten mellan Mattias och Anders vann Mattias ännu en rond, denna gång med över två minuter 47:11 mot 49:38. En bit senare rusade Gunde in på 58:34 och säkrade sjunde platsen.

Efterhäng i vårsolen
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar