söndag 4 oktober 2015

Uvar flaxade på Lidingö


Martin, Ola, Mattias och Anders flög på Lidingö förra helgen. Och som de flög, skuttade och föll. Mycket smärta upplevdes precis som sig bör under detta klassiska lopp.

Härerna ställer upp på Grönsta gärde
Martin, Ola och Mattias skippade pastapartyt och provade kvällen innan gemensam Bode Miller –inspirerad BBB-uppladdning (Burger , Bourbon and Beer) vilket skulle visa sig vara ett genidrag.



Uv gör sig redo

Vädret var perfekt på Lidingö när starten gick , 15 grader med lite sol som värmde löparna. Martin var först ut i startled 1B och rusade iväg i trängseln i ett ganska högt tempo. Det blev en snabb första mil, stabil andra mil och en tredje mil där diverse krampkänningar kontrollerades på ett mycket noggrant sätt.  Detta bäddade för ett litet oväntat pers där noteringen från 2011 krossades med 1:30 när mållinjen korsades på 2:12:02. 

Martin tog en fullpoängare och slog ett fint pers
Ola var orolig för sina bräckliga vader men efter självmassage och inbäddning i kompressionsstrumpor klarade dessa dryga två och en halv timmes misshandel. Ola höll riktigt högt tempo första halvan då han trampade snett på en rot så att det hördes över hela svarta skogen. Han sprang genom en enorm smärta ett par kilometer och lyckades sedan köra på bra ända in i mål. 2:30:52 är en riktigt bra tid.

Debuterande Mattias startade i startled 739 och fick ägna dagen till att plöja genom berg av löpare på smala stigar och vägar. Det var en väldigt sliten och utpumpad Mattias som sa till pressen ”Jag vill inte prata om det” efter loppet. 2:46:11 med en riktigt tung sista mil är dock en riktigt bra tid i debuten.


 Anders fall på Lidingö

Anders höll även han fint tempo första halvan och kom till Fågelöudde efter 1:22:44. Han ramlade sedan illa i en nedförsbacke och slog sig rejält. Han reste sig och linkade vidare sakta men säkert. I slutbackarna fick han sedan även kramp vilket gjorde att han var i ungefär samma tillstånd som Ola i Helsingborgs maraton om Ola också blivit kastad nedför ett berg. Efter kilometrar under tredje milen på upp emot 9 minuter föll han tillslut i mål efter en fin avslutning på 3:23:05.

Uvar firar på Belgobaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar