måndag 19 oktober 2015

Duggregn och Svajiga ben i Helsingborg


Det börjar dra ihop sig till avslutning i årets UV GP. På söndagen, innan det fantastiska, soliga höstvädret drog in, utspelade sig Helsingborgs terränglopp i klassiskt duggregnsrusk inramat av den inbjudande Jordbodalen i Helsingborg.

Uvar på plats
Två varv på en 4km bana stod på schemat, den mattekunnige kan räkna ut att detta innebär åtta svettiga kilometer. Efter en hel del förhandsstrategi stod till slut Martin, Emma, Ola och Anders på startlinjen för att springa. Drygt 100 löpare ställde upp för att springa 8 km.  En del vassa undomar men framförallt mestadels riktigt råa, vassa, ärrade,  rutinerade rävlöpare gjorde startfältet till riktigt kompetent och inspirerande. Glassiga söndagslöpare lyste definitivt med sin frånvaro.

Uvarna gjorde riktigt fina lopp. Även om slutbacken gjorde sitt för att förstöra när den suger ut det sista ur löparna redan första varvet så vann Martin männens motionsklass med sin näst bästa tid i loppet 30:43 efter en riktigt jobbig resa sista 4.5 km . Emma kontrade genom att slå sitt pers i loppet med sjuka 4 minuter. 33:28 ger 29:27 efter omräkning och ännu en delseger i GP.Anders firar ännu ett pers

Både Ola och Anders följde upp med varsitt pers . Ola fräste i mål på 33:07 ( 33:46 ifjol) och tog en fin tredjeplats i motionsklassen (andraplatsen kneps för övrigt av Uv-bekantingen Jimmie Lindfors). Anders sprang imål på sitt nya pers som lyder 36:40, att jämföra med 37:17 från ifjol, en bra putsning även det.

Ola tystar publiken med sin målgest
Martin kryper i och med detta ännu närmre Ola i toppen. Anders kämpar förtvivlat för att hålla Emma bakom sig. Emma stormar förbi Adde och Mattias och med tanke på att hon har en mara på horisonten så är hon plötsligt i allra högsta grad med i medaljstriden.

Välkommen! Hösten har börjat på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar