tisdag 22 april 2014

Anders Chockade i UV-debuten

Anders Triumferar

På söndagen avgjordes uvklassikern Skrylleloppet. Solen tog en välbehövlig paus efter helgens värmefnatt så löparna fick traditionsenligt sitta och huttra innan start. Riktigt många hade sökt sig till skrylle, 375 deltagare , varav 6 uvar i den prestigefyllda motionsklassen. Bröderna Stigmar, Anders H, Gunde, Fredde och nye uven Anders Adolfsson var hungriga att ta sig an helgens andra lopp i UV GP. Enligt Emmas agent var det tänkt att hon skulle varit med men fick ställa in i sista sekund pga logistikproblem. Springtime sägs nu vara premiärloppet för stjärnlöparen som fortsätter att finslipa formen.

LK Uvens uppställning i årets Skryllelopp + en hangaround-trä-UV och Adde

Anders A visade direkt Martin att det inte skulle bli någon söndagsutflykt genom att sätta upp ett högt tempo från start. När han väl ryckte loss efter ca 2 km så var det aldrig något snack. Även om han stannade till en gång och knöt skorna vid 4 km och släppte upp Martin jämsides så kunde han glida ifrån till en ledning bland uvarna på 10-20 sekunder som höll sig stabil ända till mål. Det fanns lite tendeser till att han tappade tempo i den långa stigningen vid 8 km men det visade sig vara en synvilla. Anders öste i mål i sin debut på fina 39:18 och tog därmed sin första delseger i GP. Sporrad av konkurrensen överaskade Martin sig själv med att trycka sig in på 39:45 , över två minuter bättre än i fjol.

Bakom dessa herrar hade Ola slickat såren efter fredagens snöpliga avslutning (se videolänk i förra inlägg, maila oss om ni vill ha den signerade HD-versionen) och sprang i mål på ångorna på 43:00 som bådar riktigt gott inför Lundaloppet om 3 veckor där en  silvermedalj hägrar.

Nästa positiva besked gav Anders H som totalslaktade sitt Skryllepers och kom in på 48:00. Årsdebuterande Fredrik visade också att året kan bli bra med en tid på 50:18, 2:30 min bättre än i fjol. Jonas ”Gunde” som i sin andra GP-tävling på 3 dagar kom in på 52:56.

Fredde försöker psyka sin spurtmotståndare


Boks backe och hans kompisar sög det sista ur hårt kämpande uvar som denna helg verkligen varit i luften. Bra uppslutning och kanonstämning gör att vi verkligen ser fram emot nästa tävlingshelg som är Lundaloppet/Springtime.

Jonas på väg in i målfållan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar