måndag 12 maj 2014

7 Uvar flög över Västra Skåne

Helgen som gick var som traditionen bjuder en monsterhelg när det gäller Uvlöpning när två av de stora loppen skulle avgöras. Arrangörerna för Springtime Helsingborg och Lundaloppet hade helt logiskt beslutat att det bästa är om de båda populära loppen avgörs samtidigt.


Emma var tillbaka med besked


I Helsingborg gjorde Emma årsdebut och visade var skåpet ska stå med det nya perset 42:32 (37:28 omräknat). Listige räven Jonas "Gunde" Wigrup tog sig likt utvandrarna i boken "Utvandrarna" den långa vägen till Helsingborg för att optimera sina poäng men kunde inte göra något åt Emma. Under 50 blev det däremot och han klockades för mycket trevliga 49:38.Uvar Inför sista 700 m


I Lund sökte Martin hämnd för förlusten mot Anders A i Skrylle och lite spännande blev det. Anders gled iväg till en 30-40 meters ledning redan efter några kilometer men vid 5.5 km spurtade Martin ikapp för att känna lite på honom och försöka stressa honom till psykisk ohälsa. Efter en liten stund i hälarna på Anders utan att denne vek ner sig fick han dock slå av något på takten igen och se Anders segla iväg mot ännu en seger. Anders kom nöjd i mål på 38:15 följd 30 sekunder senare av Martin på 38:45.

Kommer det behövas någon annan bild på Anders denna säsong?

Ola hade propagerat för en tid under 41:00 och många av hans fans trodde att det skulle gå vägen i år. Oroliga individer noterade dock att han stod och sörplade i sig 1000ml rödbetsjuice innan start "för första gången någonsin" . Loppet blev inte riktigt som han hade tänkt sig trots grymt coola gula kompressionsstrumpor.


Ola och Anders efter goda insatser


Anders H gjorde där bakom en grymt stabil insats och kom imål på 48:25. "Folk" hade förväntat sig en rafflande duell mellan Anders och Fredde men trots ett träningsläger i Tjeckien så lyckades inte Fredde möta upp förväntningarna som skruvats upp efter den lovande insatsen i Skrylleloppet. Han öppnade dock i ett mycket gott tempo men fick en jobbig resa de sista kilometrarna in i mål så Anders marginal blev drygt 2 minuter tillslut. Tiden stannade på 50:46.

Helgens resultat innebar att Anders A nu närmar sig Martin i topp (Martin har ju redan en halvmara registrerad). Ola gick om Adde upp till en tredje plats och även Anders H närmar sig Adde bakifrån. Emma gick in i listan och stressar redan Fredde och Gunde närmst framför.

Nästa anhalt. St Hans Extreme!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar