onsdag 28 maj 2014

Kamp mot backar och värme

Gunde gör debut som skribent på bloggen:

Fem Uvar hade infunnit sig i Lund när det vankades St Hans Extreme. I tryckande värme så flockades Uvarna i den skugga som bjöds bakom funktionärstält och reklamflaggor. Tydligen hade tävlingsledningen full koll på GPn då segraren i Skrylle och på Lundaloppet, Anders A logiskt tilldelades startnr 1.

Anders #1

Då stora delar av St Hans Backar hade varit hemvist för grävmaskiner och annan tung utrustning under vintern så varnades det inför start för ojämnheter på banan. "Det är så ojämnt, så till och med ni som är orienterare kommer att tycka det är ojämnt" förkunnade speakern innan startskottet!

När loppet väl startade så visade det sig att seedningen var helt rätt. Anders A tog relativt lätt hem segern. Ännu mer ohotad var Ola som knep andraplatsen med hela 8 minuters marginal. Den största kampen var om tredjeplatsen där Fredde Uv och Anders H gick i mål med mindre än två minuters skillnad, till Freddes fördel.

Anders ser pigg ut på väg upp



Ola på väg upp med lätta steg



Fredde biter ihop

Längst bak bland Uvarna gick det tyngre. Backarna och värmen tog ut sin rätt. Det var på ren vilja och med hägrande GP-poäng vid målgång som Gunde härdade ut de 5 sista kilometrarna.

Extra kul var att LK Uven lyckades ställa ett 4-manna lag på benen och hamnade på plats 13 av 18 i lagtävlingen.

Hela glada uv-gänget



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar