tisdag 1 april 2014

GP 2014 är igång!

Köpenhamn visade sig från sin absolut bästa sida i lördags när både VM i halvmarathon och UV Grand Prix kom till stan. Vädret var helt perfekt för löpning; soligt, runt 10 grader och svaga vindar och det var gott om publik längs den flacka, fina banan. LK Uven ställde upp med två rutinerade rävar: Adde och Martin. Uppladdningen inför loppet kunde inte varit bättre och innehöll viktiga ingredienser som Espresso, lösgodis och Malin Ewerlöf.

Espressouppladdning inför loppet

Adde behöver espresso till

Uven-löparna hann också med att mingla runt lite i uppvärmningsfållan med elitlöparna där de löpande trillingarna Luik (dock var det bara Leila och Liina som var på plats, kanske var Lily sjuk?) från Estland, den självsäkre Turk-Kenyanen Polat Kemboi Arikan, det lite bonniga intrycket som den svenska ledarstaben ingav och den blivande bronsmedaljören Guye Adola gjorde störst intryck på uvarna.

Bara två av trillingarna var på plats i Köpenhamn

Adde posar lite nonchalant framför den blivande bronsmedaljören

Uvarna placerade in sig i respektive startgrupper och gav sig iväg. Martin beskriver sitt lopp såhär: Sedär, över all förväntan! Hoppades kunna komma under 1:29 och lade mig på strax under 4:10 för att se hur länge det höll. Första milen på 41:30 kändes gott. Hade aningen psyk-problem vid 13-15 och då fick jag trycka på lite för att tempot skulle hålla.

Ökade tempot lite sista 3 km för att trycka ur lite flås , kändes riktigt bra även om vader och lår klagade de sista 6

Splittar
5km. 20:39. 20:39
10km. 41:29. 20:50
15km. 1:02:30. 21:02
20km. 1:23:09. 20:40
21.1 km. 1:27:30. 4:21

En imponerande säsongsupptakt som sätter stor press på regerande mästaren Ola och storfavoriten Emma inför kommande tävlingar.

Där bakom gjorde Adde en tapper insats, speciellt sista sju kilometerna när bränslet tog slut och väggen skulle forceras på klassiskt Adde-manér. Den här gången blev det inte en total genomklappning och klockan stannade på 1.48.45.

Poängen som delas ut är således 7 till Martin och 5,6 till Adde, men eftersom halvmaraklassen är öppen hela säsongen är detta en högst preliminär fördelning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar