fredag 10 maj 2013

Ryktesspridning inför Lundaloppet

Uppladdningen inför Lundaloppet imorgon är total. Många rykten har florerat i veckan men få vet vilka av dessa som är sanna och vilka som är skickligt iscensatta rökridåer.

Den absolut största snackisen har varit bilden som säges föreställa GP-ledare Olas fot. Enligt sociala medier och personer i Olas närhet, är hans medverkan i morgondagens lopp i stor fara. Han skall ha trampat fel under inledningen av en rutinträningsrunda och på så sätt äventyrat vårens stora mål. En del tidiga rykten sade att det rörde sig om en brännbollsskada men detta har sedan dementerats. Enligt de senaste ryktena kommer Ola antagligen till start men har inga större förhoppningar på att klara tider i närheten av förra helgens.

Omdiskuterad fot

En del konspirationsteoretiker hävdar att bilden är ett uppenbart fabrikat som är en del i den sluge löparens taktik, "Båda bröderna Stigmar har väldigt Hob-likande fötter, foten på bilden ser nästan normal ut i jämförelse", säger en anonym källa på nätet.

En annan snackis är att förra veckans segrare Emma antagligen inte kommer till start utan laddar om batterierna efter förra veckans urladdning. Göteborgsvarvet står på tur nästa helg och hon försöker fokusera på det även om hon i veckan sa att hon "är sugen på att åka ner och springa i Lund". GP-trean Martin har spridit en del rykten om halsont i veckan men är enligt uppgift redo för start.

En som definitivt kommer till start är legendariske uven Adde Persson som gör comeback efter en hel del skadebekymmer. Adde, som tog hem GP-serien 2009 och tog brons under dramatiska former så sent som i fjol, ska testa vingarna imorgon i en ny satsning på GP-medalj i år. En klar stressfaktor för de mindre rutinerade löparna i GP tabellen. Nu väntar alla bara på att Anders Hansson ska dyka upp som en överraskning imorgon.


Legendaren Adde tar upp jakten på lördag

Andra uvar på startlinjen imorgon är Per-Åke, Martin, Fredde och nya uven Malin. Räkna med stort raffel om UV-poängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar