måndag 20 maj 2013

Martin Larsson imponerade i Göteborg


Klockan 11, två timmar innan start, visade termometern + 26 grader och solen gassade. Temeraturen steg ytterliggare någon grad innan det var dags för start i årets Göteborgsvarv.

Förhandsspekulerande matematiker hade räknat med en hård fight mellan Emma och Martin S där det kunde bli en sekundstrid om de förväntade tiderna förverkligades. Fredde var också redo att tackla vädrets makter. Nu var det en annan uv som visade varför han är den som sprungit varvet snabbast av alla i klubben.

Martin Larsson dominerade i Göteborg

Både Martin och Emma sprang nu trots bra varningar, in i en vägg av värme och vind. Martin sågs vandra längs avenyn suktandes efter vattendepån uppe vid Poseidonstatyn och Emma hytte likt "Lieutenant Dan" med näven mot skyn när en helt oväntad åsk och hagelskur hånade henne under slutet av loppet.

Bäste uv blev istället en gammal mästare. Efter att ha snuvats av sin namne Martin S med 24 sekunder 2010 och med 6 sekunder 2011, klev Martin Larsson fram som en äkta ökenuv och krossade allt motstånd i årets lopp. Hans 1:28:04 räckte till en superfin 313:e plats av de 50000(?) startande.

Drygt tolv minuter efter seger-Martin spurtade den andre Martin glad i mål på 1:39:49. Emma slet sig imål en stund senare på 1:57:07. Hennes tid omräknas till 1:43 vilket ger dubbelt Martin i topp just nu i årets halvmaraton -klass. Fredde gnetade sig imål på 2:12:58, även han en bra bit under normal kapacitet. Uvar kan när som helst springa halvmaraton och fightas vidare om dessa poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar