fredag 24 maj 2013

Ola tog sin första fullpoängare på St. Hans

På torsdagen var det dax för numera smått klassiska St. Hans Extreme. Loppet firade tioårsjubileum och det var fjärde gången det fanns med i UV GP. Och att det är ett uvigt lopp, som gjort för Uv GP, skulle visa sig i årets upplaga. Tre uvar kom till start; GP 2:an Ola, GP 4:an Per-Åke och GP 5:an Fredde. Ett riktigt getingbo således! I starten höll LK Uvens löpare sig samlade till höger i fältet för att få bästa spår upp i backen.

LK Uven ger sig iväg i starten

Ola ryckte tidigt åt sig en ledning och trots svordomar och hårt ansträngd andning tog han sig runt på fina 53.27. Första segern någonsin i GP-sammanhang och 7 blytunga poäng i sammandraget gör Ola till nya ledare i tabellen.

Ola satte in segerrycket tidigt

Där bakom lyckades Fredde smita förbi LK Uvens ivriga hejarklack obemärkt sisådär en tio gånger och tassade i mål på 1.00.54. Fredde blandar sig därmed på allvar i medaljstriden i sammandraget. Per-Åke smet däremot inte förbi hejarklacken som likt djävulen i Tour De France hetsade honom upp för den långa stigningen gång på gång.

Hejaklackens förebild, Djävulen i Tour De France

Per-Åke biter ihop i sista backen

Till folkets jubel spurtade han över mållinjen på 1.20.18. Och den här gången var LK Uvens fotograf påpassligt framme och lyckade få en lagbild inklusive Per-Åke.

För en gång skulle en komplett lagbild!

En härlig kväll på St. Hans och nu väntar en minisemester för alla GP Uvar. Nästa start är inte förrän 3 juli när Hörby Marknadslopp avgörs. Lita på att det kommer att vara ett gäng hungriga uvar som jagar knuttarna längs Hörbys gator!

1 kommentar:

  1. Härligt!
    På onsdag tar jag på mig min vita UV-keps och sticker till Hörby, hoppas det är fler Uvar som ska springa!

    /Fredde

    SvaraRadera