torsdag 19 juli 2012

Spring uppför en backe

Nu börjar de två klassiska UV-sommarloppen närma sig med stormsteg.

Först ut är Åsulllsloppet 29/7 som har en tung uv-viktning på 1.0. I dessa tider matas man med spektakulära etapper från "le Tour de France" vilket gör att man vill bara leta upp en backe och springa uppför den så fort man bara kan. För att blidka detta behov hålls Åsullsloppet i år för fjärde året. Loppet startar vid kyrkan i Östra Karup och går på gamla vägen parallellt med E20 uppför Hallandsåsen. Sträckan är cirka 3 kilometer uppförsbacke med det brantaste partiet under den första kilometern där man kan lägga en bra grund för blodsmak.

Förra årets segrare i Åsulllen


Man träffas i så kallad wild-west-duel-at-noon-style. Detta innebär att deltagarna dyker upp när klockan närmar sig elva utan att veta om hur många/någon annan kommer att dyka upp. Sista kvarten tillbringas med att i den gassande solen försöka utröna om den ensamme ryttaren som sakta kommer nedför Hallandsåsen är Martin Larsson eller bara en galning som är ute och rider på en 90-väg....om den store van som närmar sig innehåller Anders Hansson som bestämt sig för att försvara sin silverplats i touren eller om det bara är en tysk familj som är på villovägar.


Addes slutspurt 2011

Experter håller på att analysera förutsättningarna inför GP -fortsättningen och denna analys kommer att postas separat under nästa vecka.

1 kommentar:

  1. En av åsens favorit cykel backar, säkert kul att springa också :-). Hasslöv backen är också en riktig "njutning" :-))

    SvaraRadera