fredag 27 juli 2012

Halvtid i Uv Grand Prix

Vi är nu inne i sommardelen av Uv Grand Prix och det finns nio lopp kvar att löpa för den som vill vara med och slåss om medaljerna. Nio lopp har avverkats och Anders har avverkat fem av dessa vilket gör honom till den flitigaste uven. Tabellen såhär i halvtid syns till höger. Martin S toppar, följd av Anders och Emma.Här är de löpare som hittills medverkat i GP i nuvarande ranking. Som vanligt är anmäan öppen hela säsongen.

Martin Stigmar




De senaste två årens mästare Martin Stigmar återtog GP-ledningen i och med Hörby marknadslopp. Han har haft lite småproblem med åkomman Torgny Mogrens syndrom, även känt som “konstanta förkylningar”. Detta gjorde att han missade en del poäng i och med att starten i Köpenhamns maraton men han hoppas kunna ta igen dessa under höstens Amsterdamäventyr.

Anders Hansson


Vårens evighetsmaskin har inte gett motståndarna en chans att spela rävspel och avstå tävlingar eftersom han ställt upp i de flesta. Hans “Var ei du Addddeeeeee???” in i TV-kamerorna under premiären i Helsingborg är redan en klassiker på internet. Tog i och med St Hans och Hörby Marknadslopp ett järngrepp om medaljplatsen i årets GP.

Emma Blomsterberg


Emma har krossat sina personliga rekord i år och befäster just nu bronsplatsen. Martin och Anders kan tacka det fina vädret under Hörby marknadslopp för att det inte är Emma som ligger på topp i halvtid. En av de andra GP-deltagarna (Magnus vill vara anonym) tråkade Emma för den så kallade lady-uv koefficienten men fick svaret “Jag behöver den ju inte mot dig i alla fall….” touché.

Per-Åke Frostell


Närmst sniffande bakom medaljtrion matar Per-Åke Frostell på. Äntligen återhämtad från förra årets skada sneglar han uppåt i tabellen. Var den ende i LK Uven som likt Zlatan hade en supporterskara omkring sig när han närmade sig mål efter att besegrat backarna i Helsingborgs terränglopp. Per-Åke siktar mot att slakta perset i gruvan i november.

Adde Persson


En som tävlat sparsamt under våren är förra årets silverman, Adde. 2009-års GP-vinnare har endast ställt upp i två tävlingar och ligger just nu lite längre ner i tabellen. Med maraton planerat i höst och stor revanschlust efter vårens skador är medaljerna klart inom räckhåll för veteranen.

Ola Stigmar



Den erkänt tävlingsskygge Ola Stigmar gick i år in i Uv GP i och med sina starter i Göteborgsvarvet och Lundaloppet. Han gjorde två mycket fina lopp och har potential att flytta fram positionen under hösten. Ola försökte mörka sin form för att kunna chocka precis som i Göteborgsvarvet 2009 men glömde att hans Endomondokonto automatiskt postar hans träning till Facebook vilket gjorde att framförallt Adde hade koll på honom så att han inte kunde chocka som han gjorde i Göteborg 2009.

Magnus Larsson


Teoretikern Magnus har förutom en bra tränigsvår också många gånger utvärderat sina chanser i UV grand prix. Varje gång kommer han fram till att han inte har någon större chans i år. Hade han sprungit ett par lopp till istället hade han kunnat ligga på medaljplats i GP. Sommarträningen är i full gång och Magnus kan, om han får ordning på grubblerierna, lätt plocka många placeringar under hösten.

Martin Larsson


Martin Larsson är LK Uvens svar på Halleys Komet. Skillnaden är att när Martin väl dyker upp träffar han med full kraft. Han flögs in med helikopter och tog hem Uv-segern i Göteborgsvarvet. Rykten går att han sedan paddlade kanot hem (detta är dock obekräftat). Man kan aldrig räkna ut Martin, beroende på om han dyker upp i Äspö och/eller Markusloppet är han fortfarande en het medaljkandidat.

Erik Sjökvist


Förra årets bronsmedaljör Erik började bra i premiären men har fått olika förhinder i övriga GP-lopp. Det har varit mycket cykel under året men nu är siktet inställt på framförallt Lidingöloppet och Äspöloppet för att flytta fram positionerna.

Fredrik Lefdal


Fredde dök upp i årets Lundalopp som hittills är det enda GP-lopp för i år. Det är oklart hur hösten ser ut men förhoppningsvis kan det bli ett besök i gruvan i november.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar