torsdag 5 juli 2012

Raffel i Hörby

Hörby Marknadslopp är en sommarklassiker i Uv GP. I år var det många av GP-löparna som prioriterade bort tävlingen. Adde tränade vadstyrka i Lundatrakten och Erik speglade sig i sin våtdräkt inför Vansbrosimningen samtidigt som Emma igår vässade formen på stranden och Magnus bittert läppjade på en Mojito filandes på förslag på regeländringar i Uv GP.  Många andra uvar var också utanför radarn och låg antagligen och vilade upp sig i ett träd någonstans.

Allt detta öppnade för regerande mästare Martin Stigmar och outtröttlige Anders Hansson som igår stod på startlinjen i ett sommarvarmt Hörby. Martin som varit nedpetad från första platsen länge nog och Anders som systematiskt maler ner GP-motståndarna i årets tour för att befästa sin medaljplats.
Som vanligt var det ett mycket trevligt lopp med motorcykeleskort i början av loppet och marknadsmunkar lättillgängligt efter loppet.

Anders och Martin, två Uvar som kom till start


Uv-segern gick till en mycket nöjd Martin som störtade i mål som motionär nummer 7 av 147 på 49:57 efter att ha blivit respektlöst hårt grillad av en pojke som föddes i början av 90-talet. Anders jobbade stenhårt och slog nytt pers i Hörby med tiden 1:03:30.

Dessa resultat gör att både Martin och Anders dundrar förbi Emma i sammandraget. Martin är ny etta och Anders har för tillfället en silvermedalj hägrande allt medan Emma nu ligger på bronsplats. I slutet av juli är det dags för det högt viktade Åsulllsloppet då det är öppet för nya omkastningar i tabellen. 

Denne man ligger på silverplats i GP just nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar