tisdag 10 juli 2018

Uven på prispallen på St Hans

Torsdagen den 24 maj drog sig en samling uvar mot Lunds högsta berg för att bemästra StHans backar och slåss om viktiga GP poäng. Sommarvärme och snustorrt underlag gjorde att Emma och Hanna efteranmälde sig på plats. Fredrik försökte gå under radarn med ett kartongbetonat lagnamn och Martin L kände på förhand högpoängvittring som ensam uv i startlistan.
 
Uvens laguppställning på St Hans

Uvarna möttes upp och peppade varandra, uppvärmning var ej nödvändigt. Startskottet gick och kampen mot berget var igång. Hanna som gjorde sitt premiärlopp på StHans bestämde sig tidigt för att nöja sig med två varv men sedan slog tävlingsdjävulen till och hon fullföljde loppet på den fina tiden 1:04:04. 
 
Fredrik njöt av “det näst bästa loppet i GPn” och gick i mål på 1:01:50, nästan 3 minuter snabbare än förra året. Emma var pigg och dundrade i mål på 56:40 vilket gav en 7:e plats bland damerna. Martin som haft en antal års uppehåll från StHans kände sig pigg och plockade placeringar allt eftersom och gick efter en spännande avslutning in på en 3:e plats med personbästatiden 43:17.
 
Martin tog plats på prispallen
 
Larssons fortsätter starkt i årets Grand Prix och har seglat upp som klara medaljaspiranter när säsongen närmar sig halvtid. Emma börjar också få upp farten och Fredde sluggar på lite i det fördolda och ska inte underskattas, han kan mycket väl vara där och nosa på medaljerna när de ska fördelas i novembermörkret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar