torsdag 10 maj 2018

Tema 10 km fick igång årets GP


I lördags var det stor löparfest i Skåne. Flaggskeppen när det gäller 10 kilometer i gammal före detta dansk stad rustade som vanligt till drabbning med en timing så att man absolut inte kan hinna springa båda loppen. Det spelar i och försig ingen större roll då löpningsintresserade Lundensare verkar helt ovetande att det arrangeras ett lopp med ett par tusen deltagare i Helsingborg ….samtidigt som Helsingborgarna inte har någon aning om att Lund stängs av en lördag om året för kullerstenslöpning. Det tar ju trots allt dryga halvtimmen att ta tåget mellan orterna.

Delar av LK Uven vet däremot. I Lund var det ett stort startfält, i Helsingborg var det Emma.
 Emma kunde springa hem fullpoängaren med tiden 43:59 (vilket motsvarar en tid under 39 minuter) . Resultatsidorna för springtime verkar ha fått spel, tur att Uvens blogg kan användas för att se att det inte är riktigt i paritet med Emmas toppnoteringar men en fin tid som visar att det kan bli en del duster under årets säsong.
Emma plockade hem första fullpoängaren

I Lund var det Martin Larsson som trots osäker form fräste iväg genom stadsparken och sköt in som en pil på IP med tiden 37:32. Enligt uppgift hade han ett par långsamma kilometrar och var lite trött men det räckte till en storseger bland uvarna och en 21a plats i loppet.

Larssons blir svårstoppade i årets tour

Drygt 20 placeringar senare sprang Martin Stigmar in på 39:09. Hanna Larsson kom precis som en expert vid målet tippat, in på drygt 52 minuter. 52:13 blev sluttiden och efter spänd väntan på om LK Uven , löpningens svar på Twin Galaxies ,  skulle godkänna resultatet, kunde hon andas ut och räkna hem årets första poäng.

Även Martin S tog sina första poäng i jakten på ny medalj

Fredde hade en tung avslutning men kom in på 56:40. Enligt rapporter väntar nu träningsläger för Fredrik för att komma stark in i GPs nästa fas. Han ligger tvåa just nu efter Larsson men känner övrigas vingslag bakom sig.

Fredde jagar Martin Larsson i totalen 


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar