söndag 26 mars 2017

Martin körde hårdast i Röstånga

Ett fantastiskt vårväder ackompanjerade årets GP-premiär. Hela sju uvar hade tagit sig till Röstånga och den relativa nykomlingen Röstånga South Ridge Hill Climb (RSRHC). Loppet har seglat upp som ett av de hårdaste loppen i cirkusen med en klassisk mördarbacke som grillar deltagarnas ben ordentligt.

Martin S och Anders A hade vunnit varsin gång och stod båda på startlinjen idag. De rutinerade uvarna Ola, Anders H , Adde och Emma  fick sällskap av debutuven Anders “Frasse” Fransson som verkligen valt rätt lopp att debutera i.

Uven kör rockstar-poses som vanligt..även när de bara står och hänger


Första kilometern tassades det vänskapligt i grupp upp mot “Nya -IP” eller “Odenvallen” som det kanske heter nuförtiden. När löparna väl kommit in i skogen drogs fältet ut och ingen fick det som de i någon slags illusion kommit dit för….en lugn resa i vårvädret.


Efter 38 minuter o nånnting ...av högpuls, träsksnubblingar, bergsklättring och vildsinta utförsfärder, spurtade Martin S in som segrare på en tom och ödslig Lingatan. Det var en gubbe som var ute och klippte ett vildvuxet träd på Hagagatan men det är osäker om han märkte att det var ett lopp som rusade förbi någon meter från honom.

Martin visade storform i debuten


Ett par minuter senare , på typ 40:40 rusade Anders A in som tvåa och frustade påtagligt i någon minut. Han hade efter att ha släppt Martin, lagt sig och tuffat på i lite lugnare tempo varpå Ola “Illern” Stigmar fått upp vittring och stressat sönder hans planer på njutning.

Anders öser det sista jagad av......Ola som inte lät sin gäst njuta av vårsolen


Arrangören Ola var alltså nästa man att rusa in efter Anders på tiden 41 och nått. Adde var ungefär en Hagagataraka efter Ola och kom in en kort stund senare (43:40 tror jag).


Emma långspurtade uppför upploppsbacken och kom in på 47:36, som räknas om till 41:52 typ. Detta tror vi räcker till att slå sig in mellan Olas 41 och nått och Addes “43:40 tror jag”.

Emma, tillbaka efter en hård höst/vinter

Efter Emma var det dags för debutanten Frasse att plocka sina första Uv-poäng, hatten av för en fin insats. Sjua idag var Anders H som äntligen är tillbaka på allvar i GP.

Anders valde att köra den extremt ovanliga målgesten "Sleeping Snoozer"


Frasse kör en Kraftwerkinspirerad målgest

Ett kanonlopp med fantastiskt grillefterspel har kickat igång årets GP på allvar. Vi ses i Skrylle i april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar