lördag 3 december 2016

Ola sopade hem UV Grand Prix 2016

Årets traditionsenliga avslutning i Äspögruvan blev som vanligt en trevlig historia bortsett från själva löpningen då som bjöd på sedvanlig syrebrist och muskelmassaker. Frågan var om i princip redan GP-segerklara Ola likt Alistair Brownlee skulle hjälpa broder Martin till att ta silver och sopa hem Ugglis för tredje gången.

Bröderna Stigmars sega virke och taktik oroade inför loppet

Förutsättningarna innan loppet var att Ola kunde breakdansa imål och ändå vinna UV Grand Prix för andra gången. Striden om silvret var stekhett då Martin S o Emma låg på exakt samma poäng. Tyvärr drabbades gänget av ett bakslag när Adde var tvungen att hoppa av med sent varsel. På startlinjen stod Martin, Ola, Anders H, Anders A, Fredde , Emma och Mattias.

Fredde o Anders psykar varandra innan loppet

Ovisst värre om eftertraktade troféen Ugglis var det också…. Martin hade dammat av benen två gånger sedan maran i oktober, Ola mörkade formen som vanligt, Emma har haft ett tufft år , Anders hade i princip gått under jorden under året med enda mål att vara mystisk när det var dags för gruvan.

Anders drar ett sjukt roligt skämt
Oron bland publiken innan loppet var som sagt att Ola skulle hålla tillbaka fältet och låta Martin sticka ifrån och på det sättet kunna berga både silvret och Ugglis.

När startskottet gick visade sig förhandstipsen stämma. Samtidigt som Ola lade sig passivt och snackade med de andra så plöjde sig Martin ganska snabbt genom fältet och tog täten i heat 2 . Här låg han och matade på ända till han nådde ytan på tiden 23:42, sex sekunder långsammare än i fjol men riktigt nöjd med att plocka hem Ugglis för tredje gången.  Under färden upp lyssnade han noga efter vad han uppfattade som Anders Adolfssons hostningar och hur långt bakom han egentligen var….mycket riktigt kom Anders upp ur djupet och spurtade nästan ner damvinnaren med 24:17.
Nästa uv ur gruvan var GP-segraren Ola som defilerade i mål på 25:27. Nu följde väntan på nästa uv, alla väntade att Emma skulle dyka upp men det var istället Mattias som sprintade ut och kom i mål på 27:49 och slog förra årets barf-o-rama med hela fem minuter. Emma kom imål drygt halvminuten senare , märkbart tagen men det var ändå en seger mot virusdemonen.
Matchen mellan Fredde och Anders vann detta året Fredde som vek sig över mållinjen på 29:24, en bra bit från perset men en fin skalp och ännu ett lopp i Äspöbältet. Samma gäller för Anders som haft en tung säsong. Anders kom in på 30:59 och klarade den magiska 31 minutersgränsen med en enda sekund.
Ola tog som sagt en klar seger i Uv Grand Prix. Kanske den största marginalen någonsin, vem vet…. Två blev Martin S som fortfarande tagit medalj samtliga år som UV GP körts. Emma fick en fin bronsmedalj runt halsen och lägger även hon ännu en medalj till en diger samling.

"In your face" . Ola , en värdig vinnare av GP
LK Uven tackar samtliga arrangörer och framförallt Uvar för en bra säsong. Ta lite ledigt och kör sedan igång träningen inför nästa säsong.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar