lördag 29 april 2017

Emma tystade Boks Backe


Skrylleloppet är en sann vårklassiker. När årets upplaga skulle avgöras gjorde solen gjorde sitt bästa för att sprida lite värme när iskylan bet sig fast som en hungrig säl vid en nordsjölax.

LK Uven i Skrylle 2017

När startskottet ljöd rusade Fredde, Ola, Adde , Anders “Hansson” Hansson, Anders “Frasse” Fransson iväg i ett huj. Martin närmade sig samtidigt Skrylle i en taxi efter en morgon som liknat ett mitt-säsongs-avsnitt av 24.

Ola gjorde ett fantastiskt starkt lopp och dundrade in på 41:38, nytt personligt rekord. Med lite formslipning borde detta räcka till extremt nära sub-40 i Lundaloppet om ett par veckor. Tvåa i mål var Adde på 43:57. Experter reagerade på att Adde tog sig för hälen och grinade illa efter målgång. Addes befarade skada har varit veckans snackis och gjort att fotbollsspelaren Zlatan Ibramimovichs skada i princip inte fått någon uppmärksamhet. Vi hoppas på en snabb återkomst till arenorna för Adde, “Min klient hoppas på att vara tillbaka inom kort men vill inte ge några mer detaljerade kommentarer, han har dock bra läkkött och borde kunna komma igång och promenera redan nästa lördag” , kommenterade Addes manager/agent/advokat “Leif” via walkie-talkie.

Som bajs på bruna bönorna lyckades Martin dessutom i ett parallellt universum, komma fram med taxin,  fippla till sig en startplats, springa loppet (inklusive halva hundslingan av misstag) och gneta sig i mål på 43:56 , en sekund snabbare än Adde.  

Årets nykomling Frasse gjorde ännu en stark och kom in på 45:02 . “Fan helvetes piss” må ha varit det Frasse sa i intervjuerna efteråt men detta bådar gott inför fortsättningen. Emma fortsatte sitt återtåg till de stora tiderna genom att forsa i mål på 45:46. Detta gav en omräknad tid på 40:16 och årets första UV-seger för Emma.

Den sedvanliga fighten mellan Fredde och Anders tog i år Anders hem med 50:49. Skönt att ha Anders tillbaks i GP efter ett skadefyllt fjolår. Fredde spurtade i mål på  51:56 men siktar som vanligt mot St Hans där hans bergsgetgener kommer till sin fulla rätt.

En stor eloge till organisatörerna som hjälpte till så att alla uvar kunde få springa loppet. Det var dessutom bra fräs i bastun efteråt. Nästa stopp St. Hans extreme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar