lördag 19 november 2016

Sensationellt fynd i en grotta

En herdepojke var ute och vandrade i trakterna av Romeleåsen. Eller var det en löpande man i 40-årsåldern iklädd de senaste funktionsmaterialen? Strunt samma. Han kastade en sten in i en grotta och hörde ett krasande ljud. I grottan hittade han några krukor och i krukorna fanns det referat från lopp, skrivna på pergament. Den äldsta daterades så långt tillbaka som påsken 2016:

Österlen Spring Trail 2016: "Anders A åkte ut på Österlen med höga förväntningar om att genomföra en stabil halvmara. För att summera: genomklappning vid ca 2/3 av loppet. Krafterna sinade. Hade det inte varit för en skäggig man ned nötter och vatten hade Anders sannolikt brutit loppet. Ömsom gåendes ömsom lufsandes tog han sig emellertid i mål på 2:06:45. Anders ser nu fram mot säsongen 2017 vilket många anser kan bli hans tredje bästa under hans karriär så långt. Vi önskar Anders lycka till med detta!"

"Adde och Elin åkte ut på Österlen med höga förväntningar om att genomföra en stabil halvmara respektive millopp i den vackra terrängen kring Christinehof och Alunbruket. Efter en kall och ruggig morgon sprack det upp i en fantastisk vårdag och den krävande, men njutbara banan bjöd på ett spännande lopp. Efter 15 kilometer kom Adde till sin stora förvåning ikapp Anders som förvirrat fibblade med sin telefon. Och detta var pre Pokemon Go, så Adde insåg att något inte stod rätt till, stannade och pratade lite, bjöd på lite gott att äta och dricka och försäkrade sig om att allt var ok innan han joggade vidare mot mål. Även om krafterna tröt rejält mot slutet var det en genuint trevlig upplevelse och loppet kan varmt rekommenderas. Tiden; strax över 2 timmar för Adde på långa banan och 1:04 på korta banan för Elin"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar