torsdag 10 november 2016

Det var en gång: Det sket sig för Ola innan Lidingöloppet

För länge sedan men i år, sprang Ola Lidingöloppet. Här är hans historia:
Ola var inte riktigt klar med de långa distanserna så han tog en helg i Stockholm för att springa Lidingöloppet för tredje gången.
Det är viktigt att vara i god tid när man skall hämta nummerlapp och hänga på mässan och inte minst hinna gå på dass. Oron att det skall ”skita sig” är alltid överhängande när Ola skall springa mer än 10 km. Efter en stadig frukost och ett stabilt toalettbesök så gav han sig ut till Lidingö. Solen sken och temperaturen var optimal. Tidigt på plats så hämtades nummerlappen ut och det obligatoriska varvet på mässan var snabbt avklarat. Ola tog det lugnt och mötte upp med några glada bagare från Staffanstorp, efter lite skitsnack var det dags att dra sig mot starten. 
Väl vid starten såg Ola att hans startgruppsgate stängde om 30 sekunder  så då blev det fart på gubben. Detta innebar att han kom ganska långt bak i startfältet och det blev riktigt trångt de första kilometrarna. Loppet i sig är det inte mkt att orda om, magen skötte sig, vaderna höll och han lät bli att trampa fel detta året.  Tiden var väl ingen höjdare men utan konkurerande uvar så blev det full pott. 2:36:35 blev sluttiden i en mycket dammig upplaga Lidingöloppet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar