tisdag 6 september 2016

Kräftskiva i Göteborg!

När LK Uvens kanslipersonal var ute och lagade ett klocktorn härom kvällen blixtrade det plötsligt till i natten. Himlen lystes upp och med två eldspår efter sig uppenbarade sig en vit DeLorean som kördes av en vithårig man med galen uppsyn. "Jag har ett meddelande till LK Uven " sa han och överlämnade en pergamentrulle innan han hoppade in i bilen och försvann. När vi öppnade den antika skiften fann vi följande referat som vi skrev av innan vi skickade orginalet till ett labb för Kol14 datering:

En utredning pågår om två av Uvarna brutit mot klubbens alkoholpolicy, löparna får tävla medan utredning pågår (Lex Alberto Contador)


Här är deras berättelse:


Två av uvarna
Två timmar i bil, Gammel dansk, Kräftor, Vin, Öl, Nattklubb, Och ett lopp...
Bilfärden gick smidigt. Mattias körde hela vägen och övriga passagerare förlustade sig med Espresso och en lite Gammel Dansk. "Det är bra för magen, det är sen gammalt" muttrade Ola när han stod på macken och drack Gammel Dansk ur en pappmugg. Trogna läsare kanske minns att Mattias gjorde en kanondebut på säsongen i stävie. Dagen innan laddade han upp med just Gammel Dansk. Framgångsrecept?


Väl framme i Göteborg släpptes Ola av på sitt extremt centrala hotell. Mattias och övriga åkte till sig eget hotell länge bort. Det dröjde dock inte mer än några minuter innan Ola konstaterade att det är tråkigt att vara ensam och därför styrde mot Mattias hotell och mot en öl. "Det är bra med kolhydrater" muttrade Ola medan han glupskt svepte ölen.

Carbo Loading
På morgonen strax innan varvet möttes herrarna upp återigen på Mattias hotell. Ola hyllade i vanlig ordning Mattias form och försökte mörka sin egen. "Vi siktar väl på 4:35 tempo cirka?" muttrade Ola innan dom satte sig på spårvagnen. Mattias tyckte annorlunda och föreslog att man iaf kunde börja på 4:30 sen känna efter. "Håll käften" muttrade Ola.Väl på plats blev det spänd stämning då ännu en Uv dök upp, nämligen Martin Larsson. Denna gigant i Uv-sammahang. Mattias och Ola frågade spänt vilken startgrupp Martin  hade, "Startgrupp 1" svarade Martin nonchalant medan han med stolthet satte på sig Uv-linnet. Ola och Mattias hade startgrupp 3 respektive 4... och så var rangordningen satt.

Ola formligen flög iväg kl 13.09 när hans grupp startade. I vanlig ordning hade Ola mörkat sitt tempo och lade sig stabilt runt 4:20 per km. Hör höll han sig också hela loppet och slutade i mål på 1:33:33! Mycket bra insats av Ola och ett pers! När Mattias startade kl 13.12 kändes allt väl. Han höll stabilt 4:30 i ca 17km när känningar i vänster knä kom. Med stor möda och lite gång tog han sig i mål på 1:38:47, även där ett pers av rang!

Martin Larsson kom in på 1:24:30...Larsson skymtades i Göteborg
Efter loppet satte sig Ola och Mattias på en uteservering längs avenyn och drack champagne och öl. "Har dom ingen 2004 gran crü?" Muttrade Ola.


Ola fick en unik medalj
Kvällen avslutades på en båt i Göteborgs skärgård där kräftor och mängder av vin inmundigades. Ola var lite besviken på att det "bara" fanns havskräftor i obegränsad tillgång. "Vad är det för fel på signalkräftor?" muttrade Ola.
Efter bufféhaveriet styrdes kosan mot nattklubb där sällskapet drack drinkar och hade trevligt. Samtliga förvånansvärt pigga i ben och kropp. Men det är klart, dom drack ju Gammel dansk på båten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar