söndag 18 september 2016

Härlig sensommarlöpning i Ängelholm

LK Uven plundrar mackbordet
Vädergudarna bjöd som brukligt på exemplariskt väder när Lergöksloppet i Ängelholm stod på schemat. Medlemmarna i LK Uven är just nu något vingklippta av skador och andra affärer som ska hanteras (Uv-ungar och födelsedagskalas). Detta gjorde att endast tre Uvar fanns på plats även dessa med lite skavanker. Ola sade sig ha sprungit en mara nylogen och var därför lite sliten. Emma har efterhängsna problem med förkylningar/luftrör men hade fått låna en puff-flaska av en kompis från Norge så att hon kunde springa loppet som ju går på hennes hemmabana.

Emmas kompis Martin räddade dagen

Annars var det Martin S som gick på knock bland uvarna. Han satte av i ett hårt tempo och Ola valde för ovanlighetens skull att inte haka på. Martin fortsatte loppet igenom och eldade på rejält. Han kom tillslut i mål som 6a bland gubbarna på 39:39. För första gången under 40 minuter på de 10.2 kilometrarna i sandskogsspåren.


Ola var andra uv i mål på 43:44, något  långsammare i fjol men då skall det tilläggas att förra årets lopp var ett riktigt, riktigt.....riktigt bra genomfört lopp. Årets tid räckte till en stabil nittondeplats bland herrarna

Snart slut på lidandet


Emma, som ju vunnit loppet tidigare sprang i mål , ordentligt tagen på 45:33 (40:05 omräknat). En riktigt bra tid med tanke på förutsättningarna och det räckte till en sjätteplats i damklassen. 2405

Emma Trycker ut det sista

I Grand Prix håller Ola undan på förstaplatsen och det blir tufft att hota honom. Just nu ser det ut som om Martin, Adde och Emma gör upp om de övriga medaljerna. Ola åker till Lidingö nästa helg för att "Bara springa igenom".....vi vet vad det brukar innebära.

Hatten av för Röstångasonen Johannes Tegner , löpandes för nybildadade kompisklubben SVAL (Skånsk Vanlig Allmän Löpning). Han inte bara chockade de duktiga IS Göta -löparna genom att vinna på 34:18 utan har också har den snyggaste Pre-Mustaschen vi sett på länge, det gillar LK Uven. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar