söndag 20 september 2015

Sol och Mjölksyra i Ängelholm


Ett soligt Ängelholm var värd för två fina idrottshändelser under lördagen. Få lade märke till att Rögle stabilt tvålade till Linköping i SHL-debuten eftersom UV Grand Prix under samma dag rullade in till Råbocka och det trevliga Lergöksloppet.

Mattias pressar deperat mjölksyra, jagas av ettrig förföljare i Ängelholm

Det börjar dra ihop sig till slutspurt i årets GP och i topp är det Ola på okänt antal poäng då hans maratonreferat kan ha fastnat i NSAs filter på väg till klubbens kansli. Martin hoppades på att knappa in lite samtidigt som Adde, Emma, Mattias och Anders H jagar medalj bakom en för helgen vilande Anders A. Anders A kan även han ha ett referat på väg in från en fin halvmara i Köpenhamn.

Lördagens Lergökar (?)
Uvarna blev tagna lite på sängen när startskottet gick eftersom de stod och skrävlade i startfållan. De samlade sig ganska snabbt och förra årets damsegrare Emma och bröderna Stigmar lade sig först av uvarna. Adde hade bestämt sig att inte följa Ola från start denna dag och skuggade dem en bit bakom. Matttias kände sig lite tung för dagen men höll ändå ovetandes ett riktigt bra tempo. Anders flög även han över gren och barr mot ännu ett nytt pers. Efter ett par kilometer släppte Emma en lucka till bröderna Stigmar som fortsatte mata på strax under 4:10 –tempo. De löpare som lagt sig före började efter ca 4 kilometer droppa ner och hinnas ikapp.

Emma hade bra koll på Martin och Ola och låg stabilt på ett högt tempo bakom. Efter 7 kilometer på rött räknade Ola (för dagen i grå shorts) oroligt ut vilket tempo han kunde köra på in i mål och ändå vara säker för Adde. Han drog ner på tempot en aning samtidigt som Martin lade in en högre växel och drog ifrån en bit. Martin kom in som förste Uv och fyra i loppet på 41:03. En minut senare på 42:12 rusade Ola imål på 42:12. Emma kom in som andra dam i tävlingen på 42:55, 1:10 bättre än förra årets segertid, riktigt bra. Denna tid räckte till en klar seger bland uvarna denna dag.

Emma stormar mot en mycket fin andraplats i loppet
 
Adde gjorde ett stabilt lopp i Lergöksdebuten och kom in som fjärde uv på 44:03. Mattias gjorde trots sitt eget gnäll efteråt, ett kanonlopp och kom in på 45:49. Anders slog ett präktigt pers på banan med 47:47(48:32 2014).

Adde suktar efter mållinjen
 
Resultaten innebär att Martin rycker lite på silverplats och närmar sig även Ola något även om ledningen för Ola är stor. Adde närmar sig Anders A från sin fjärdeplats. Emma avancerar förbi Anders H upp på femte plats. Mattias skuggar även Anders i tabellen.

Nästa lördag skall många poäng fördelas i Lidingöloppet.

1 kommentar:

  1. Grattulerar er alla i LK Uven för era fina prestationer på Lergöksloppet i år! För min del blev det Skanörsmilen istället för denna gången, där jag slog nytt pers på milen med tiden = 40:48 och förra helgen sprang jag Copenhagen Half Marathon (21,1 km) = 1:33:45

    Mycket Vänliga Löparhälsningar / Jimmie

    http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=433899

    SvaraRadera