söndag 7 september 2014

Idel Pers i Hässleholm

På lördagen var det dags för årets upplaga av Hässleholmsloppet. Fyra uvar var på plats i solskenet för att ta sig an en av GPs tuffaste banor. Martin, Ola, Adde och Anders.

Lördagens uppställning
Martin ryckte ifrån de andra redan i den inledande stigningen som sträcker sig 2 km ut i snapphaneskogarna kring Hovdala. Han lyckades hålla ett bra tempo hela vägen, kom in på en 13e plats och krossade sitt pers på banan med 4 sekunder (42:26).


Full pott för Martin

Bakom Martin var det en hård kamp mellan Adde och Ola om silvret, Ola försökte grilla Adde i stigningarna men utan att kunna skaka av sig förföljaren. De båda löparna växeldrog fram till 800 meter kvar då Ola visste vad som väntade. Den branta så kallade "Addes Backe" blev avgörande när Adde hejdlöst fällde sig nedför branten och lämnade Ola efter sig i dammet 14 sekunder sekunder bakom i mål. Adde kom in på 45:13, hela 43 sekunder snabbare än 2012 när Lundalöparen var på besök senast. Olas tid 45:27 var även det ett pers på banan med hela 4 sekunder.


Ola lider efter Addes behandling
Anders H körde på bra strax där bakom och skickade även han sitt gamla pers till de sälla jaktmarkerna. 51:14 är en putsning av hans gamla rekord med 1 minut och 29 sekunder.

Resultaten gör att Martin knaprar in lite, lite på Ola som ligger på en övertygande första plats och att Adde som brukligt sent på säsongen så sakterliga börjar närma sig medaljplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar