onsdag 24 september 2014

Emma Sopade rent i Ängelholm

Det var LK Uven högst på prispallen i helgens GP-deltävling Lergöksloppet i Ängelholm. Efter en fjärde plats i fjol lade Emma in nästa växel och vann i år.

Tre uvar sammanstrålade i lördags i Ängelholm för att springa Lergöksloppet, Ola, Anders och Emma. Alla hade några extra mil i benen efter förra helgens utmaningar i form av Helsingborg Marathon och Veberödsrundan, så hur skulle kropp och ben ta detta? Emma kom ihåg fadäsen från förra året, då ett skosnöre snuvade henne på guldet och var extra noga med dubbelknutarna i år.



Lördagens Lag

Ola insåg att det var närmast lönlöst att försöka ta guldet i  tävlingen, så hans uttalade strategi var att ta rygg på Emma. Redan efter några hundra meter efter start smög han dock förbi och höll ett avstånd, men alltid inom synhåll för Emma. Bakom där tog Anders rygg på en tjej som höll ett bra tempo men när hon började sakta ner sprang Anders lätt om och vidare i bra fart.

Efter ca 3 km fick Emma vittring på en tjej framför, och vid 4 km seglade hon om och sprang nu ganska ensam. Hon började dock jobba sig närmare Ola som också han sprang solo, och vid 6 km började Ola springa baklänges och väntade in Emma. Istället för att kriga på ensam i skogen och som en riktigt bra lagkamrat hjälpte han nu istället Emma att jobba på då han anade att Emma kunde ligga bra till i damklassen.

De två jobbade sig nu envetet framåt och närmade sig löparna framför. Ola lade in en extra växel sista 200 och spurtade om "killen med tofsen" och gick i mål på finfina 44:03. Emma ökade också och rusade in på 44:06, en putsning av PB med över 2 minuter och som också gav henne segern i damklassen och en fin lergök att lägga till sin digra fågerelaterade trofésamling. Anders kämpade på bra och persade på 48:32.

Uvsuccé, Emma vann damtävlingen

Efteråt bjöds det på macka, kaffe och tårta!

1 kommentar:

  1. Tid = 43,37 på Lergöksloppet - 2014 (10,2 km).

    Bilder från loppet:
    http://www.funbeat.se/blogs/show.aspx?BlogPostingID=159288

    / Jimmie

    SvaraRadera