söndag 15 september 2013

Stenhårt om Poängen i Ängelholm


I löpning gäller det att ha koll på detaljerna, det kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. När Emma knöt en enkelknut på skon med avsikt att bättra på den med en dubbel innan start kan det ha avgjort lördagens uv-vinst i Ängelholm. För när den till synes obligatoriska Friskis och Svettis -inspirerades uppvärmningen satte igång glömdes rutinen bort...


Startområdet

Lergöksloppet är ny för i år i GP och mycket talar för att det ska få behålla statusen nästa år. Uvar på startlinjen var Ola och Martin Stigmar, Emma och nygamle uven Jonas "Gunde" Wigrup. Det är ju riktigt tätt i toppstriden så varje poäng är ursinnigt viktig.


Uvarna anänder till Ängelholm

Råbocka camping badade i sol och temperaturen var en bit över 20 grader när några hundra löpare galopperade iväg mot de 10.2 kilometerna på lagom fuktiga skogsstigar. Ola hängde traditionsenligt med sin bror från start och öppnade första kilometern på 3:55. Där tackade han för sig själv med orden "Näää jag släpper nu, det här är alldeles för fort för mig".

Uvarna kämpade bra på det ganska tunga underlaget. Olas tempo mattades något efter några kilometer och Martin var ganska trött när han väl sprungit förbi ett band på 7-8 löpare och befann sig i princip ensam i skogen. Emma såg ut att ta en knapp seger mot Martin men snöret på hennes slarvigt knutna sko började sakta men säkert lösas upp. För varje parerad sten, kotte och pinne gled öglan obarmhärtligt mot sitt öde. Till slut var hon tvungen att stanna och tappade viktiga sekunder. Samtidigt hade en hungrig löpare fått upp vittring på Martin och stressade honom rejält till att pressa sig i spåret.

Martin blev tillslut omsprungen av sin förföljare men kunde fälla sig in över mållinjen på en fin 10:e plats på tiden 40:39. Ola spurtade in något senare, märkbart sliten på 43:41.

Ola på målrakan


Emmas körde som vanligt en meditativ men frenetisk  slutsprint och experterna trodde länge att det skulle räcka till seger. Hennes 46:15 räknades dock om till 40:42 och hon fick se sig slagen med 3 ynka sekunder denna gång

Emma jagar sekunder på upploppet


Uvdebuterande Jonas dundrade in på 50:51 och plockade fina uvpoäng inför slutspurten. Det ryktas om att han satsar på en full GP nästa år vilket alla GP-fans ser fram emot.

Martin tog i och med dagens seger ett hårdare grepp om silvret och har nu 1.5 poäng ner till Emma på bronsplats. Han åt sig även ännu närmre Ola i toppen, avståndet är nu ynka 15 poäng mellan ettan och tvåan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar