söndag 8 september 2013

Två uvar flög i Hässleholm


Endast två uvar kom i lördags till ett soligt Hovdala för en ordentlig genomkörare i de branta, ojämna stigarna tillsammans med ett par hundra andra löpare. Ola och Martin Stigmar njöt av solskenet innan start och hoppades kunna sno åt sig fina poäng i de andras frånvaro. 

Upploppsfrenesi

Drygt 20 grader och sol ramade in loppet som är 10 km terräng. Här snackar vi riktig terräng där man får vara noga med var man sätter fötterna om man inte vill ge ledbanden en tänjning och vara tålmodig med omspringningarna eftersom det på många ställen helt enkelt inte går att springa om. Loppet var rejält tufft och bjöd på hårda, sega uppförsbackar framförallt i början men lät dem komma ända fram tills det var dryga kilometern kvar.

Majoriteten av startfältet rusade iväg i sanslös fart och de båda uvarna hamnade en bit bak. När de kom in i skogen och de tuffa backarna började sansade det signågot och de kunde börja avancera. Banan tog rejält på deras krafter men de kunde glädjas åt att de medtävlande även de frustade kraftigt i spåret. Martin kom först av uvarna in på 42:30 och en 14:e plats totalt medan Ola kom in på 45:31 och en 29:e plats.

Ola ökade sin ledning i GP ytterligare medan Martin trippade om Emma i tabellen och ligger nu på en silverplats. Nästa helg drar GP-cirkusen till Ängelholm för en ny drabbning.

2 kommentarer:

  1. Det kommer troligtvis att dyka upp en gästuv i Ängelhom på lördag!

    SvaraRadera
  2. Trevligt, trevligt! Men du vet väl att man aldrig kan räknas som gäst efter att man varit med som uv i Äspö. Då är man med.

    SvaraRadera