lördag 5 oktober 2013

Långdistanshelgen bjöd på hårda prövningar


Förra helgen tog sig 4 uvar an hårda utnmaningar i det som är känt som "September long-run weekend" .  Fredde var tillsammans med Martin och Ola Stigmar i Stockholm för  att ta Lidingöloppet vid hornen medan Emma hade tagit sig till Berlin för att genomföra sitt första maraton.

Båda loppen bjöd på kyligt väder. I Berlin var det riktigt kallt vid starten på morgonen och det tog långt mer än 10 km innan värmen började komma igång (detta kan ju tyda på att man är i hyfsad form). Solen försökte i alla fall kämpa sig igenom molnen på Lidingö men temperaturen stannade på ca 10 grader.

Laguppställning Lidingöloppet

Fredde och Ola debuterade båda i loppet medan Martin gjorde sin 7:e (!) start. Martin lyckades hålla sin utstakade plan för att plocka sin andra silvermedalj, det såg lite mörkt ut när han tvingades stanna och stretcha sina bakre lårmuskler efter ca 28.4 kilometer. Han lyckades dock spurta in på 2:14:43.

Ola Laddar

Ola öppnade stenhårt och klockades för en snitthastighet på ca 4:10/km mellan kilometer 1-5. Detta är snabbare tempo än han har på sin bästa platta 10km. Han lugnade sig något men hade efter 25 km ett snitt på under 5:00 och känning på en tid under 2:30. Här sade dock kroppen "Nähädu, nu får du ge dig" och han fick gneta, stretcha och skrika sig igenom de sista 5 km på ca 32:30. Det slutade med finfina 2:34:12 i debuten.

Fredde som hoppades på en tid under 3:00 såg länge ut att ha kontroll på kropp och själ. Han matade på i ett jämnt och fint tempo och när han passerade 25 km på ca 2:27 hoppades UV-coacherna fansen att han skulle kunna hålla ihop det. Nu blev det lite som för Ola att Abborren såg ut det mesta ur Freddes ben. Han körde på bra ända in i kaklet och kom tillslut in på 3:03:54.  

Silver är gott
Emmas marathon började i ett makligt tempo och första milen gick på en bra bit över timmen. Detta berodde på den jobbiga kylan och tränglsen. Efter detta började Emma vakna till och ökade undan för undan tempot. Efter drygt halva stod det ganska klart att 4 timmar skulle klaras med bravur. Hon fortsatte att öka farten för varje 5 km och de sista två kilometrarna blev också loppets snabbaste. Hon kom in på 3:52:30.

Dessa resultat innebär att Martin och Emma tar 10 poäng var och knappar in på Ola som får nöja sig med 8. Fredde ökar på sin poängskörd med 6 härliga pinnar. Det finns givetvis chans för andra uvar att stjäla några av Emmas poäng om de genomför en Maraton med tillräckligt bra resultat. För killarna innebär deten tid på ca 3:24 .

1 kommentar:

  1. Jag vill gärna lägga till att jag försöker uppdatera poängställningen, men Google har gjort någon smart uppdatering så att det inte funkat på över en vecka. Vi får se när det lyckas!

    SvaraRadera