söndag 15 maj 2011

Springtime och juryns beslut

Stigmar var löpande reporter på Springtime i Helsingborg:

Uv-GP är inne i en minst sagt hektisk period. Förra helgen var det dramatik i världens kanske största kullerstenslopp Lundaloppet och denna helg small det till igen. Lundaloppets lillasyster Springtime stod på programmet och hela sex uvar fanns på plats.

Tyvärr fanns det tre anmälda uvar som inte kom till start. Erik Sjökvist som sprang halva Lundaloppet med ett ben kom ej till start och även det ryktades om att hälseneskadade Per-Åke Frostell setts strykande omkring i norra hamnen så dök han inte upp till start. Cosmin Dragu avvägde länge om han skulle springa med en MacBook Pro under armen men fick till slut hoppa av pga jobb.

Fyra Uv-debutanter fanns med på startlinjen; Magnus Larsson, Kajsa Hofvendahl, Fredrik Åhlstedt och Lars Sandström.

De rutinerade rävarna Emma och Martin visade vägen med reglementsenlig uvutstyrsel, dvs markeringspenn-skrikig T-shirt (rosa eller gul) med det vackra uvlinnet som dekorativ finess ovanpå.

Temperaturen var gynnsam men den sydliga vinden var stundtals brutal att tas med. Trots vinden presterades det bra löpning av uvarna. GP-ledaren Martin Stigmar som (något hetsad av speakern och publiken) bokstavligen gick i mål på 37:58 var först. Som andra uv kom Manus Larsson på 46 minuter vilket krossade hans blygsamma officiella mål på 48 minuter. Emma, som gjorde sin andra tävling för säsongen sprang in på fina 48:21, vilket motsvarar en uv-tid på 42:32 och placerar henne därmed som tvåa i loppet före Magnus. Fyra kom Kajsa Hofvendahl på starka 58:23 efter en uttalat seg avslutning. Frånspurtad av Kajsa kom sedan Fredrik Åhlstedt på 58:47. Fredrik lyckades därmed denna gång hålla Lars Sandström efter sig. Lars missade timmen med 41 sekunder men plockar sina första uvpoäng för säsongen.

Nästa helg drav GP-cirkusen vidare med Göteborgsvarvet men även en chans att ta poäng i den fria maratonklassen via Copenhagen Marathon. Många uvar kommer att vara i luften även nästa helg.

I skuggan av denna dramatik beslutade juryn, efter mycket velande, att döma Erik Sjökvist som segrare i Lundaloppsduellen. Juryn menar att det blir mer rättvist att döma efter nettotiden och kommer alltså även i fortsättningen att tillämpa detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar