fredag 27 maj 2011

Göteborgsvarvet

Förutom mara-plåg-festen i Köpenhamn så var det en liknande tillställning på halva distansen i Göteborg och många uvar var på plats. Magnus Larsson, Emma Blomsterberg, Martin Stigmar och Kajsa Hofvendahl som alla tävlade i Springtime förra veckan stod åter redo på startlinjen. Sena återbud kom in från Fredrik Åhlstedt och Cosmin Dragu. Plötsligt, höljd i dimma, dök sedan en uv-tröje-klädd löpare fram emot startgrupp 1A. Martin Larsson som senast siktats i Tokyo gjorde sitt första framträdande i årets Uv Grand Prix. Dessutom inkom senare en uppgift om att Jörn Jacobsson deltog.

Alla kom ihåg förra årets duell i värmen där Stigmar efter en sällan skådad slutspurt slog Larsson med 25 sekunder. Larsson visade i år till en början var skåpet skulle stå och satte första milen på 39:50 och var då 25 sekunder före Stigmar. Ett avstånd som vid 15 km var 23 sekunder. Vid 20 kilometer ryktas det att Larsson tittade över axeln och kanske insåg det höll på att hända igen, Stigmar hade ätit upp allt utom fyra sekunder och det var bara en kilometer kvar. Efter en frenetisk sista kilometer vek sig Stigmar över mållinjen som förste uv på personbästa 1:24:59. Larsson var tillslut sex sekunder efter på mycket fina 1:25:05. Trots att detta är några minuter efter perset sägs han vara mycket nöjd med resultatet.

Magnus, Emma och Kajsa gjorde sina första Varv och visste inte vad som väntade dem. Trea av uvarna efter milen var Magnus på 51:33 föjd av Emma på 52:33 och Kajsa, som ställde upp trots rejält knäont på 1:02:16. Magnus försökte forcera, väl medveten om att Emma låg före efter omräknad tid, men Emma körde vidare utan tanke på att ge Magnus några extra uvpoäng. Magnus kom i mål efter tre smärtsamma slutkilometrar på 1:52:18 efter ett mycket bra genomfört lopp. Emma imponerade med 1:54:29 som omräknat ger en tid på strax under 1:41 och därmed en tredjeplats. Kajsa öppnade första 15 på 1:38 men fick sedan rejäla knäproblem och fick köra ultra-löpnings-gång mestadelen av de sista kilometrarna in i mål, väl medveten om att viktiga uv-poäng stod på spel. Hennes tid blev 2:26:20. Jörn Jacobsson som inte lämnat någon officiell berättelse klockades på 1:47:06 och knyckte därmed fjärdeplatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar