söndag 3 september 2017

Hårt, hårdare,hårdast.


Lördagen den 2a September var en uv-dag av sällan skådat slag. Emma och Martin S körde skiten ur sig i den brutala milbanan runt Hovdala som utgör Hässleholmsloppet, Ola plågade sig igenom 42 kilometer i Helsingborgs maraton medan Elin och Adde klättrade, kanade och sprang en fjällmara på Höga kusten.

Ola , som gjorde sin fjärde raka start i Helsingborg hade en tuff resa med kramp redan vid 30 km. Tiden 3:46 skäms ju däremot inte för sig och Ola visade återigen vilken envis gnetget han är.


Ola och Promoe berömmer varandras shortslängd


I Hässleholm slog Martin till med pers på banan med fina 40:35,  två sekunder snabbare än den tidigare toppnoteringen från 2015. Detta räckte även till en tredjeplats i loppet. Emma debuterade i år och blev som alla andra debutanter smått chockad av hur tuff den var. Hon spurtade in på 47:58 som fyra totalt bland damerna. Starka prestationer således.

Emma och Martin representerade i Hässleholm

Elin och Adde hade en heldag i Sveriges nordligare delar. Höga Kusten Trail , till namnet likt Stävie Trail, bjöd på en bisarr bana med berg, galna rötter och vattenstationer i form av bäckar. De matade på bland annat genom den välkända Skuleskogen, över Stampberget och Slåttdalsberget och till och med genom Slåttdalskrevan. Fint teamwork tog dem till slut, något frusna i mål efter 10:26:37. Detta tar dem båda in på årets marathonlista en bit efter Ola.

Bergsgetterna poserar i solen

Nästa stopp på touren är Lergöksloppet i Ängelholm om 2 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar