söndag 31 juli 2016

Goda Munkar i Hörby

Tre uvar var på plats i Hörby första helgen i Juli för att hålla traditionen med uvdeltagare vid liv. Adde, Elin och Martin S var lite sådär halvtaggade i det lite småkyliga vädret. Adde var egentligen tänkt som support men fick hoppa in pga dålig uppslutning från övriga uvar.

När startskottet gick for Adde iväg i 3:10 -tempo för att skaffa sig en lucka inför loppets sista 12 kilometer. Martin avvaktade lite och, tog rygg på träningskompisen Johan och fick bra draghjälp de första 3-4 kilometrarna. Elin , som mörkade formen innan loppet positionerade sig strategiskt och jobbade i ett bra tempo.

Adde kjør!
                                                   (bild låned fra
                                                            Marknadsloppet.nu)

Martin blev till slut första uv över mållinjen. Med tiden 49:49 noterade han sin bästa tid i loppet sedan 2011 och var riktigt nöjd. Adde som efter toköppningen lugnat ner sig lite för att inte riskera helgens urladdning i Göta kanal, spurtade ändå in på 58:48. Elin rusade, trots en tuff säsong, in på 1:09:06 , hela 40 sekunder snabbare än 2014.

Årets nybakade efterloppsmunkar var av högsta klass och det som lyfter loppet och marknaden detta år. Det är ju välkänt att LK Uven varit i förhandlingar med Dunkin' Donuts om sponsorkontrakt redan tidigare men kanske de snart kan ro i hamn ett kontrakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar