söndag 19 juni 2016

Extremt i Lund

En sliten och illa tilltufsad brevuggla kom flygande med ett referat från det sedan länge sedan avgjorda St Hans Extreme. Fredde Uv satt bakom fjäderpennan.

Det var dags för ett av de tuffaste och roligaste loppen i årets Uv GP, fyra varv i backarna med en total stigning av 560 m.

Tre uvar kom till start. Emma gjorde sin tävlingsdebut i St Hans Extreme medan Sankt Hans-veteranerna Ola och Fredde gjorde sitt fjärde raka SHE-lopp, båda har sprungit tillsammans i dessa backar sedan mitten av 70-talet (i alla fall åkt pulka) och dessutom deltagit i ett lopp i just dessa backar i början av 80-talet…


Uv-trion innan start

Vädret kunde inte ha varit bättre, efter många heta dagar hade temperaturen sjunkit något men solen lyste över de snustorra backarna på Norra Fäladen. Till det breda startfältet i 10km gruppen kom ca 150 personer. Efter ett antal höjdmeter och någon kilometer låg de 150 personerna på ett långt led i den kringelikrokiga banan.

Det breda startfältet nedanför backarna.

Ola tog täten direkt bland uvarna medan Emma avvaktande lade sig några meter bakom Fredde.
Ola hade inför loppet känningar i vaderna så han tänkte ta det lugnt, Emma hade ett Stockholm Marathon bara någon vecka senare och ville inte riskera något men Fredde kom inte med några ursäkter för att ta det lugnt.

Fredde (i vitt) gnetar upp för en av de otaliga backarna

På det andra varvet (av totalt fyra) joggade Emma förbi en envist gnetande Fredde.

Emma kämpar på i den tuffa uppförsbacken efter grytan


Det gick även utför i backarna

Loppet utvecklade sig som förväntat för de tre uvarna. Ola kunde lätt hålla undan och kom i mål på en stabil tid på 51:54, Emma på en fin debuttid 56:42 (vilket efter omräkning med 0,88-faktorn ger 49:54 och därmed slog hon Olas tid) och Fredde kom nöjd in för andra gången under en timme på 59:27.

Alla tre uvarna vid stämplingen på målgången (OBS! Bilden är manipulerad) Ola kom avstannade (av bilden att döma) in på 51:54, Emma sladdade in på 56:42 (49:54 efter omräkning) och Fredde hade koll på sin tid som blev 59:27.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar