torsdag 28 april 2016

Tube Snake Boogie i Skrylle


Fredde Uv rapporterar från Skrylleloppet

Strålande sol, helt vindstilla, +8 grader i skuggan. Perfekta förutsättningar för årets Skryllelopp, men var var alla uvar? Endast två tappra, skäggiga uvar trotsade helgens andra lockelser (såsom öl- och whiskeymässa i GBG, USA-resa, gymnastiktävlingar i GBG, skador, trötta ben, mm) och kom till start, ivrigt påhejade av diverse familjemedlemmar. 

    Två skäggiga uvar kom till start i årets Skryllelopp.
Nytt för årets lopp var att nettotiden räknades så man skulle slippa trängas vid starten, men följden blev att det hopades fram till startlinjen och det blev väldigt trångt ändå, som vanligt, om man (läs Fredde) startade långt bak. Efter några hundra meter lättade det dock och man kunde springa i sitt eget tempo, en behaglig resa i vårprunkande Skrylleskogar kunde börja. Båda uvarna hade dåligt med träning inför loppet, men solenergin och tävlingseuforin gav krafter.

Mentalt är Skrylleloppet ett tufft lopp, man bara väntar på de fruktade backarna som kommer i slutet och försöker spara på krafterna i början, typ i 7 km. Det hjälper inte, backarna är likväl där, men de erfarna uppförslöparna från LK Uven kan ju det här med uppförsbackar och det gick bra för ”di skäggiga”.

Ola sprang på som om han aldrig hade gjort annat och slog nytt personligt rekord på 41:53, en mycket bra tid som räckte till en förstaplats bland uvarna med marginal!

Ola rusar in mot mål med ett nytt pers och en förstaplats bland Uvar.
                              
När Ola hade kommit i mål svettades Fredde med de sista uppförsbackarna. De tar aldrig slut tänkte han och lufsade med sina getben förbi de som gick i backarna. Men så äntligen hade den sista backen besegrats och knappt en kilometer lätt utförslöpning återstod, då ville getbenen fortsätta i samma lufsande uppförsbacketakt, men Fredde ville spurta.

När kommer nästa Uv? Undrar Ola och supportrar vid målet.
                                    
Freddes getben gav med sig efter ett tag när målet var i sikte och en härlig känsla for genom kroppen, han svävade fram de sista 200 meterna och kunde stänga av klockan på en ganska modest tid, 51:44, efter en behaglig resa genom Skrylleskogarna. Inget tidpers men ett Uv-placeringspers och många goa poäng i GP:n.
Fredde svävar fram mot målet.
                               

Det lönar sig att tävla, både Ola och Fredde var mycket nöjda efter dagens lopp. En cyklande Anders H skymtade förbi bland folkmängden i Skrylle, annars var det tunt med Uvar i ett av de bästa Skrylleloppen som har varit.

Skrylleloppets Uv-prispall, etta Ola Stigmar 41:53, tvåa Fredde Uv 51:44
Nu väntar hårdträning inför Lund/Helsingborg-lördagen den 14:e maj, ska det bli taktikstartande, vem kommer till start och var, eller i båda lopp… Frågorna hopar sig medan GP-tabellen tätnar så här tidigt på säsongen. Det ser ut att bli ett spännande Uv-år.

/Fredde Uv vid tangenterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar