onsdag 8 juli 2015

Hörby Värmde Uvar


Sommaren är här, det betyder att sommarsäsongen rivstartade med Hörby marknadslopp den 1/7. 5 uvar stod på startlinjen och det var upplagt för ett par heta bataljer. 

Laguppställning
Adde och Ola är sjukt jämna denna säsong och Hörby höll andan inför ännu ett hårt möte. Fullständigt oförutsägbara Fredde skulle dessutom försöka utmana Anders H i skogarna i år. Freddes agent hade gett honom lite dålig information så att han planerat formtoppningen en vecka för sent, detta skulle visa sig ödesdigert. Martin hoppades i Anders A's frånvaro kunna ta en fullpoängare och därmed närma sig medaljläge.



Dr Dre och Ice Cube
Värmen hade tillfälligtvis letat sig till Skåne och gjorde att det blev lite klassisk löparkokning under de 12.6 kilometrarna. Martin blev som vanligt akterseglad av Adde de första 500 metrarna men kunde sedan gå om och hade kontroll på läget hela vägen in i mål. Hans tid i mål blev 50:52 och räckte till en andra plats i motionsklassen.

Addes målgång snygg på bild
Adde var inte vän med värmen och fick ge sig oväntat snabbt när Ola satte mixern på shred och ångade genom skogen. Ola dundrade i mål på 53:15, 1:15 bättre än sitt pers som han slog för två år sedan och en fin åttonde plats i motionsklassen. Adde hade koll på de bakomvarande uvarna och kom in som trea på 58:41. Anders klarade drömgränsen 1:01 och kom in på 1:00:58, pers med exakt en minut, fortsätter trenden är det under timmen nästa år. Fredde kunde inte riktigt bjuda upp Anders till dans denna gång men kom in på 1:08:21.

Samtliga uvar som sprang denna kväll stärkte sina positioner i GP och Mattias var den som fick betala för sin lyxresa till Norge. Ola kröp närmre ligaledningen och Martin avancerade upp på medaljplats samtidigt som Adde i hög grad är med i fajten i år och skuggar Anders. Fredde närmar sig Emma som får lägga i nästa växel om hon ska kunna utmana top 5 i år.



1 kommentar:

  1. Tjenare LK Uven! Vilken tid är det Åsullsloppet börjar nu på lördag? Farsan och jag kommer och springer med er då.

    PS. Grattis till silvret i motionsklassen Martin nu senast på Hörby Marknadslopp, och riktigt starkt kämpat av Ola också (som är riktigt vass och vältränad i år), som hängde på mig bra där mot slutet, nytt pers med tiden 53:02 och en 7:e plats i motionsklassen (7:15 bättre än i fjol).

    Med Vänliga Löparhälsningar / Jimmie

    http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=433899

    SvaraRadera