tisdag 28 oktober 2014

Debutant tog hem Yddingen

Martins första Yddingelopp skulle visa sig lyckosamt; det blev seger i debuten på fina tiden 50:21 och han slog därmed Anders A för första gången i år. I kryssandet mellan löpare som överskattat sin egen förmåga eller underskattat tävlingens klass stukade han dessutom foten, men på klassiskt fotbollsmanér hoppades han att det skulle gå över om han bara fortsatte springa. Anders var 27 sekunder långsammare, men 50:48 är också en mycket bra tid på den kuperade, sugande banan i Bokskogen.

Kampen om bronset skulle på pappret på nytt kunna bli en hård duell mellan Ola och Adde, men Olas mage satte effektivt stopp för det och Adde hade relativt bekvämt kunnat springa hem tredjeplatsen. Men det blev en allt annat än en bekväm resa. Jakten på ett nytt pers i kombination med en optimistisk (korkad) öppning ledde till en plågsam avslutning och publiken höjde ett och annat frågande ögonbryn när den frustande och stånkande uven-löparen försökte hålla sig på benen i de branta nedförsbackarna in mot mål. 54:35 skrevs det nya perset till och formen pekar uppåt inför gruvan. Ola kämpade sig runt banan och hade sparat lite krafter för en eventuell attack från Anders H och det var tur det, för med en kilometer kvar fick Anders nästan rygg på Ola som dock lärt sig läxan från Ryssberget och nu hade stenkoll i döda vinkeln. Ett ryck på slutet som Anders inte kunde svara på gav en fjärdeplats på tiden 59:23.

Nytt pers blev det också för Anders på femteplatsen och även 1:00:05 var störigt nära den magiska timmen pekar formkurvan uppåt även för Anders. På sjätteplats putsade Fredde sin tid från förra året med två minuter och landade på 1:02:06. Idel fina prestationer av uven-löparna alltså som nu laddar inför den avslutande GP-finalen som ser ut att kunna bli en riktigt rafflande affär. Ola är fortfarande i ledning, men både Anders A och Martin har chans att gå förbi i gruvan. Även Anders H är inblandad i medaljstriden, men har nu halkat ner på fjärdeplats och behöver slå någon i topptrion för att gå förbi.

Efter loppet ställde LK Uven upp sig i sin klassiska rockbands pose, som fått följare över hela världen. Kolla t.ex. In Flames försök till en #uvning.

Originaluvning


Härmuvar

5 kommentarer:

  1. Blir intressant att följa den spännande fortsättningen i guldgruvan (GP-finalen) den 15/11, håller tummarna nu för hela LK Uven gänget, och önskar er alla lycka!

    Martin kom ju som ett skott! nu senast på Yddingeloppet inne i skogen, där var bra krut i Martin såg jag. Var nästan helt säker på att Ola också skulle dyka upp någon gång under loppets gång, som den starka kämpe han tidigare visat att han är. Men blev förvånad när han aldrig syntes till. Ola och jag vi brukar ju annars springa jämna och fina lopp ihopa.

    Istället fick jag plåga mig igenom dom 12 kilometrarna med världens smärta inuti mitt vänstra knä (ledbandsskada?), gick ej att böja benet efter loppet och mekanismen inuti knäet höll på att låsa sig. Går fortfarande med benet spikrakt nu för att minska smärtorna, men fortsatte kriga mig runt "på ett ben" nu i söndags och lyckades ta mig i mål, tiden 55:46 blev klart godkänt för att springa runt skadad, vilket gav en placering på 137 av 1048 stycken deltagare i motionsklassen för 12 km. Nästa år slaktar jag den tiden med 2 minuter.

    PS. Har för mig att jag såg Adde med springa förbi nu i söndags, i vitt löparlinne / t-shirt? Vi får ta nya fina tävlingsrace mot varandra igen till våren hela gänget, när mitt *knä* har blivit bättre. Ska lägga in effektiv träning nu på mitt schema under det kommande vinterhalvåret, med målet inställt på att springa ännu snabbare nästa år ;D

    PS. Vi ses igen till våren!

    Mycket Vänliga Löparhälsningar / Jimmie


    http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=433899

    SvaraRadera
  2. Plats 12 på Skanneloppet - 20142 november 2014 kl. 13:19

    Jimmie här... igår sprang jag Skanneloppet - 2014 (7,1 km), och ÄNTLIGEN så lossnade det rejält nu för mig! Vi startade 10 löpare åt gången / per minut, och redan från start tog jag ledningen stort med mina pigga och lätta steg, och fortsatte sedan att springa förbi allt och alla, jag sprang förbi hundratals löpare (som hade startat tidigare) som jag sprang ikapp och förbi i ett härligt högt tempo, och energin tog aldrig slut hos mig, och jag bara fortsatte att springa förbi löpare hela tiden, och blev bara omsprungen av exakt 1 stycken under hela loppet som vann sin tävlingsklass, alla dom andra runt ca: "300 stycken löpare" från dom olika klasserna sprang jag förbi i full fart, vilket gav mig ännu mer självförtroende. Sammanlagt kom jag in på en superfin plats 12 i herr klassen, av 165 stycken deltagare för herrar. Tiden blev kanonfina 31,51, och då var det ingen flack bana, så en hel del uppförsbackar i terrängen inräknat nu, men som jag flög fram, i full fart, med massor av spring i benen denna gången.

    Nu senast i Yddingeloppet gick det trögt och tungt och det stod stilla i uppförsbackarna, då jag kämpade mot både mjölksyran *väggen* och ledbandsskadan på en och samma gång. Men igår på Skanneloppet var det en helt ny Jimmie som kom till tävlingen och sprang! ;D

    Mycket Vänliga Löparhälsningar / Jimmie


    http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=433899

    SvaraRadera
  3. Tjenar Uven löpare, Jag sprang Skanneloppet - 2014 (7,1 km), på den riktigt snabba tiden 31.59. tack vara Jimmie som drog upp ett högt tempo från början. ( delad 15 plats av 165 deltagare )

    MVH Göran Lindfors

    SvaraRadera
  4. Jimmie hälsar LK Uven varmt välkomna16 november 2014 kl. 17:59

    Tävling med tidtagning på distansen 5 km nu till helgen i Slottsparken i Malmö, den 22 november är det dags för Höstloppet, med start klockan 11:00 på gräsplätten norr om Sagolekparken (vid Stadsbiblioteket) vid Kung Oscars Väg. Motionsloppet är gratis och kostnadsfritt.

    Hade varit kul om LK Uven också kommer och springer, hade ju varit spännande att få möta Ola igen på denna distansen från nu senast i Lund (Pre 5K Challenge - 2014) där kampen mellan oss två var lika jämn och spännande som vanligt, och där Ola faktiskt lyckades ta sig förbi i sista varvet (Ola som är känd för att vara en riktig kämpe), innan jag slutligen fick i sista växeln och kunde galoppera förbi igen, men det var på håååret - och vilken kamp det blev till sist! Hoppas på en lika spännande uppföljning igen nästa år. Har redan bokat in Pre 5K Challenge - 2015 nästa år.

    Samtidigt som man är revansch sugen på Adde med nu, som gjorde en stark insats nu senast på Yddingeloppet, som satte personbästa läste jag, ett stort gattis! men även kul om ni andra också kommer och springer nu till helgen.

    Detta blir troligtvis mitt sista lopp för i år, har dok inte kunnat träna något alls den senaste tiden pga ledbandsskadan (som sitter i länge), ända som hjälper är att vila knäet?, men kommer självklart att ge allt till 110% för att försöka komma under 19:30 (som är mitt personbästa) om jag så skall hoppa runt "på ett ben". Men blir glad om jag hamnar runt 20-strecket.

    Blixtsnabba Martin och Anders A hänger jag dok inte med, ni är för snabba! ;D Får väl bli om "några år" isåfall =) Ha det fint.

    Med Vänliga Löparhälsningar / Jimmie

    SvaraRadera
  5. Hejsan LK Uven! Jimmie här...

    Här följer en liten *race rapport* ifrån Höstloppet - 2014:

    Det som på förhand såg ut att kunna bli en riktigt jämn och spännande duell mellan dom båda två Lindfors, blev istället en klar seger för Göran (min far) som tidigt kopplade greppet redan från start, och skaffade sig en trygg ledning över den annars så "startsnabbe" Jimmie, som inte alls hängde med denna gången.

    Det blev istället Göran som tog hem kampen om den snabbaste Lindfors på 5km av oss två för denna gången, och ser nu ut att kunna bli riktigt vass och farlig inför nästa säsong, då formkurvan hos Göran har pekat uppåt för varje tävling.

    Men jag kommer tillbaka igen till våren med nya, pigga och fräsha ben för att sedan på allvar börja vinna lite kamper över farsan igen? Som jag alltid har gjort! =)

    Blir även kul att få möta Ola igen till våren (ser jag fram emot), som jag nu senast på Yddingeloppet kom 135 placeringar före Ola, med ledbandsskada och tung mjölksyra. Har lyckats vinna över Ola dom 3 senaste tävlingarna i rad: Pre 5K Challenge i Lund, Lergöksloppet, och Yddingeloppet nu senast. Men hoppas på att få se en stark Ola igen till våren göra comeback, så vi kan springa jämna och fina lopp igen. Håller tummarna nu! och önskar er alla i LK Uven på förskott en riktigt God Jul, och ett riktigt gott nytt år på er alla i LK Uven. Vi ses igen till våren!

    Skrylleloppet nästa...


    Med Vänliga Hälsningar / Jimmie

    http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=433899

    SvaraRadera