torsdag 3 juli 2014

Högspänning i Hörby


Det overkliga värmen som dominerade Hörby Marknadslopp i flera år lös med sin frånvaro igår när det åter var dags för denna årliga sommarklassiker.

Martin tog etappseger i GP          Arkivbild
Två av toppnamnen stod över årets lopp. Ola arbetade hårt och Anders har siktats i bergen i Turkiet på jakt efter röda blodkroppar. Det var ändå ett ytterst intressant startfält där fighten mellan Anders och erkände backgeten Fredde kryddades ytterligare när Elin gick in i årets GP. Adde var ute efter att fortsätta visa stigande formkurva likaså Martin som dessutom i Anders frånvaro ville plocka en delseger i GP.

Ola missade årets marknadslopp

Det var som vanligt en krävande färd att ta sig igenom de 12.6 kilometrarna. Banan var riktigt fin men sög musten ur löparna med sina molande stigningar de första 8-9 kilometrarna. Adde och Martin låg i början tillsammans i andraklungan där Adde tog polisrollen och såg till att det inte blev för mycket gruff som kunde äventyra resultaten. Efter ca en kilometer kunde Martin lämna klungan och ta upp jakten på lite löpare framför. 

Adde höll god fart, sprang smart och såg pigg ut fram till ett par kilometer från mål då han stumnade lite. Då hade han trots lidandet nytta av de avslutande backarna ner mot mål. Martin gick i mål på 50:39 vilket gav en fin femte plats i motionsklassen följd av Adde på 54:38. Båda med bättre resultat än ifjol.

Adde går på rött på upploppet
 När Martin sedan druckit upp all saft i målområdet drog det ihop sig till fighten om tredje priset. Publiken hoppades på en spurtstrid men det var Anders som dök upp allena på målrakan, han persade på tiden 1:02:58. Blott halvminuten senare rusade Fredde in på 1:03:38, en putsning av förra årets tid med över två minuter.

Anders mot nytt pers

Nu började en nervös väntan på Elin, skulle deras tider räcka till? Redan efter 1:09 såg man henne uppe i backen och Freddes spontana gruffande vittnade om att det var för tidigt för herrarna. Elin sprang påtagligt tagen in på eminenta 1:09:45 vilket omräknat blir 1:01:22, en fin tredjeplats till Elin alltså.

Elin kontrollerat in på tredje plats


Fredde tar emot publikens jubel
Resultaten innebär att Martin får en liten lucka till Anders A, Adde avancerar förbi Gunde i tabellen och kryper närmre Anders H plus att Fredde avancerar förbi Emma i striden om sjundeplatsen. Elin går in i GP och har börjat jakten på framförvarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar