måndag 23 juni 2014

Nattugglan hoade i Helsingborg

Natten till den 15/6 var det en fullmåne som det kommer att pratas om länge. Den lyste upp Öresunds vatten så att hela natthimlen skimmrade. Samtidigt som Englands och Italiens fotbollsgubbar hämtade sig från nattens drabbning, började 6 siluetter röra sig söderut längs vattnet från Vikens norra delar i sin färd mot Helsingborg. Klockan hade slagit 0300, Nattugglans premiär var igång.

Laguppställningen upplyst av diskret måne och Olas strumpor innan start från Viken

Martin S, Adde, Anders H, Anders A,  Gunde och Ola hade alla mött upp för att i samlad trupp ta sig de dryga 13 km. Löpningen gick i början på trail/kohage/sand/träspång för att i slutet vara en hel del asfalt. Ett tag kändes det lite som om Gunde snott chips av Ola under uppladdningen eftersom Ola körde på ganska hårt men truppen höll ihop hela vägen.

Genom natten med Kullens fyr i fjärran

Löparna stötte inte på några nyktra varelser förutom kanske ett tidningsbud. I utkanten av Domsten småvinkade uv-gubbarna åt en bubbelpool full med festande tjejer och fortsatte söderut mot väntande kanelbullar och kaffe.
Samtliga tog sig hela vägen till fria bad där de sprang i mål vi tjugo över fyra. Solen vägrade ta sig upp över landborgen men kaffet värmde gott. 

Helsingborg, Bilden tagen precis innan Adde och Anders dök i

Nu somnar nattugglan för att vakna igen nästa sommar....

Nästa stopp Hörby Marknadslopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar