söndag 11 augusti 2013

Ola drar ifrån med snabb halvmara

Ola var ensam LK Uven-löpare på Malmö Halvmarathon och gjorde en stabil insats. Hans 1.36.03 tar honom upp på andra plats i halvmaratävlingen och förstärker hans överlägsna ledning i sammandraget. Kanske det kommer en mer utförlig löparrapport från Ola själv?

1 kommentar:

  1. Förutsättningarna var optimala, mulet 20 grader och inga vindar att tala om. Hämtade min nummerlapp vid 12 tiden och hade gott om tid att ladda och ta något att äta. En stadig 15 cm tonfisk-sub och en smaskig cola satt som en kniv i ryggen på en tivoliarbetare under vindmöllan på Mölleplatsen. En halvtimme på rygg hans också med innan det var tid för väskinlämning och ett toalettbesök.

    Kön ringlade lång till både till väskinlämningen och toaletten, så efter att ha lämnat väskan blev det uppvärmning till toaletterna vid stadsbiblioteket. Nu var jag redo!
    Jag gick in till starten och ställde mig vid farthållarna som skulle ta sig runt på 1:35. Starten gick och det gick som på moln, kroppen kändes lätt och jag lämnade farthållarna strax bakom mig. Efter dryga milen tittade den dock fram! SOLEN! Som ett glödhett knytnävsslag i ansiktet slog den till, pulsen höjdes och jag fick dra ner på tempot. Efter ca 17 km kändes kroppen tung och jag längtade till mållinjen och bananen och vattnet som väntade på mig. 1:35 klungan hade jag fått släppa helt vid 19 km efter det gick det på ren vilja.
    Väl i mål så kände jag direkt att jag gjort ett bra lopp och att jag inte gått på sparlåga eftersom mina lår började krampa direkt. 1:36:03 är jag sjukt nöjd med och placeringen i toppen känns stabil. Men det är många poäng kvar att kämpa om. Så nu laddar vi om och siktar in oss på Pre 5k på lördag! // Gp ledaren..

    SvaraRadera