tisdag 20 november 2012

Hård tvekamp om guldet på Lördag

Efter 17 deltävlingar är det dags för final i Oskarshamn på lördag. Det är Äspöloppet som ännu en gång fått finalstatus i Uv Grand Prix.

Medaljläget inför finalen är tuffare än någonsin. Fyra uvar har chans på medalj och samtliga dessa har en teoretisk chans att ta hem guldet.

Emma och Adde ligger på exakt samma poäng (52.4) vilket innebär att det kommer att bli en direkt avgörande duell mellan dessa två.

En hård tvekamp väntar mellan Emma och Adde

Båda två har strategiskt försökt mörka formen de sista veckorna och spridit ut rykten om både magsjuka och trilskande höfter. Experterna är inte ense om vem av dessa som kommer vinna, om det blir Adde som med sina 6 tidigare lopp är en gammal tunnel-uv eller om Emmas stabilitet ska hålla ända in i kaklet. Mycket räv och rackarspel lär det bli i vilket fall. Emma brukar anlita Anders som någon slags hare i början av sina lopp och det ryktas att Adde har sikte på en egen hare vars namn inte gjorts offentlig.

Anders och Martin kämpar i första hand om bronset

Bakom dem kämpar Martin och Anders om bronset (eller den osannolikare ädlare valören). Anders, som har 41.8 poäng har matat på under hela säsongen och enligt säkra källor tycker han att det vore nesligt att bli snuvad på medalj i gruvan. Förra året var det Erik Sjökvist som var boven, i år är det den ärrade veteranen Martin Stigmar, med 41 poäng, som vaknat till liv och försöker spurta till sig en medalj.

Även längre ner i fältet finns det upplägg för förändringar. Fredrik Lefdal har siktet inställt på att klättra en bra bit från sin tiondeplats och Per-Åke Frostell har fått vittring på femteplatsen. Gruvveteranen Cosmin Dragu kommer gå in i GP och siktar också han på att skutta uppåt i tabellen direkt.

Om det hade varit golf eller snowboard hade Emma och Adde bara behövt avsluta säkert för att säkra guldet och silvret. Precis som Jean van de Velde och Jacobellis i klippen nedan…..

2 kommentarer: