måndag 10 maj 2010

Lundaloppet gav ny GP-ledare

Lundaloppet brukar vara en varm och solig folkfest längs Lunds gator. I år var det sju grader och hotande regnmoln vid starten. I follan precis bakom elitlöparna stod Adde beredd på att rusa iväg. Förutom Uv-poäng stod den här gången oändligt mycket prestige på spel eftersom utmaningar haglat in både från studenter och kollegor. Lite längre bak i fältet stack en bekant toppluva tillhörande Anders upp ur folkhavet. Starten blev som vanligt snabb och de båda uvarna lockades med i ett lite väl friskt tempo. Uvbloggen har fått tag på en exklusiv film från starten:

Adde klockade första kilometern på 3.30 med ledaren Johan Wallerstein fortfarande inom synhåll. Farten mattades sedan, men första halvan låg ändå en bit under schemat för Adde som passerade på 19.40 med mjölksyra sprutande ut genom öronen. Det blev en kämpig resa upp till högsta punkten vid Botan där klockan bestämde sig för att lägga av efter att rapporterat att 7 km passerades 3 sekunder efter tidschemat. På något vis lyckades ändå de sista 3 km avverkas på 11.36 och sluttiden 39.39 gav ett ståtligt pers och en första seger i årets GP för Adde. Strax bakom testade Anders det djärva greppet att kasta toppluvan till publiken och sedan bränna iväg en mäktig spurt och rusa in på finfina 51.14.

Efter ett sent möte bestämde exekutiva tävlingskommittén att Martin Stigmar och Per-Åke Frostell inte utesluts ur årets GP, trots att de valde bort det sanktionerade Lundaloppet för det betydligt mer lukrativa Springtajm i Helsingborg. Även förslaget att deras poäng skulle strykas för de tidigare tävlingarna röstades ned med minsta möjliga marginal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar