tisdag 2 mars 2010

Summering av uv-året, den spännande fortsättningen

Stigmar är gästskribent och ger sin syn på Hörby marknadslopp 2009:

Det var nästan 30 grader i skuggan, bara promenaden från Lunds Centralstation till Sofiaparken fick svetten att rinna i floder på ryggen. Det gick rykten om att “det hade regnat som fan i mellersta Skåne” men det enda vi skulle se av det var blöta asfaltsvägar och småpölar i skogen.

Tre uvar åkte till ett Hörby som för dagen var fullt till bredden av marknadsbesökare och pickup trucks. Anders Hansson, Martin Stigmar och Adde Persson. Ett gott tecken var löpar-VIP-parkeringen som dök upp som en oas efter att vi kryssat mellan bilarna genom byn men sen verkade det lite avslaget vid start. Vi kände oss lite utanför eftersom vi inte hade de typiska orienterarkläderna i t ex brun/vit/orange eller brun/gult/vit/lila/grå/röd kombinationer. Loppet var en riktigt trevlig historia. Som föråkare stoltserade motorcykelklubben Hörby Softgliders som ledde oss genom Hörby innan det bar av in i skogarna. Loppets banprofil var utmanande. De första 7 km gick uppför sen följde två kilometer som var ganska ganska släta och de sista 3,6 km var i stort sätt nedför. De första 7 kilometrarna i kombination med den fuktiga värmen masserade upp pulsen till ett härligt högt värde sen var det bara att köra.

Uvpallplatserna fördelades som följer : Martin tog med en raglande spurt hem uvsegern med sina 53:54 och efter att ha frustat i sig sex muggar saft och spottat lite fradga var stolt som en tupp (som gjort något han var stolt över), Adde gjorde äntligen ett stabilt lopp från start till mål och kom tvåa med stabila 58:42 komplett med en monsterspurt på det sluttande upploppet följd av trean Anders som rusade i mål på 1:12:41.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar