torsdag 11 februari 2010

Summering av uv-året del II

Maj är normalt en hektisk månad för långlöpande uvar. Här är det dags att börja sköra frukterna av det jobb man har lagt ner under vintern och våren och få besked på om man blivit bättre eller bara ett år äldre. Planen var att genrep med Lundaloppet/Springtime skulle ge en bra formtopp till Götelaborgsvarvet den 16 maj. Det fanns dock en del omständigheter som komplicerade det hela. Martin Larsson som normalt är en trogen varvet-löpare väntade på lill-uven Tage och Adde hade förstört sitt knä under vårens uppbyggnadsträning och kört rehab sen slutet av mars. Sjukgymnasten som undersökte knät fem dagar före varvet tyckte dock att träningen gått bra och att löpning inte borde vara omöjligt om en månad eller så. Perfekt tänkte Adde och bestämde sig för att testa om knät kanske t.o.m. skulle palla en halvmara på asfalt. Och det gjorde det! Tyvärr var det någon som stod på andra bron och slog Adde i skallen med en hammare så vinglandet längs avenyn och heliga löften om att aldrig mer ställa upp i långlopp varvades med svordomar mot fotografer som ville föreviga detta monomentala nederlag.

Stigmar, som enligt rapporter längs banan, sprang med ett öga över axeln hela loppet samtidigt som han mumlade något i stil med "nu kommer nog snart Adde att springa förbi" gjorde ett fint lopp i sommarvärmen. Kanske var det den ljumna Alen som väntade vid målet som lockade honom att sprinta så flinkt längs älvstranden. Det var dock nära att sista lilla backen uppför cykelbanan in på Vallen knäckte honom. [Google blogspot censur] lär han ha mumlat halvvägs upp.

Enligt obekräftade uppgifter gjorde Stigmars bror Stigmar det mycket osportsliga tilltaget att springa förbi den helt utmattade Adde på slutet och knipa några extra poäng i uvtabellen.

Stigmar som då trodde att han vunnit ytterligare en deltävling i Uv-GP korkade upp sin ljumna Ale och njöt i fulla drag på spårvagnen mot stan. Vad han då inte visste var att den blivande uven Johannes Larsson kutat i mål ännu lite fortare och lagt vantarna på den åtråvärda (nåja!) titeln uvmästare i halvmarathon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar