måndag 21 december 2009

Summering av uv-året 2009 del I

Redan i mars var det dax för årets första uv-tävling. Det var STCC-banan i Göteborg som lockade med en kvartsmara, mest för att Adde skulle slippa stå allra längst bak i leden på Göteborgsvarvet. Två uvar stod på startlinjen; Martin S och Adde. Båda kände sig i fin form även om kombinationen lång kö till loppets två bajamajor och en pastasallad skulle visa sig sätta käppar i hjulen för ena hälften av deltagarna. Banan var ett kapitel för sig. Tre varv på en helt platt bana med några långa raksträckor med efterföljande 180-graders sväng gjorde att loppet inte liknar något annat. Uv-faktorn bland deltagarna verkade också oroväckande hög, det syntes en hel del tävlingslinnen, Adizeros och minimala löparshorts och inte så många mjukisbyxor eller tennisskor från Björn Borgs glansdagar. Solen tittade fram lagom till start och det befarade snöovädret höll sig tack och lov borta. Martin gjorde ett gediget lopp, tog sig in på nytt kvartsmara-pers: 43:48. Bakom honom kämpade Adde med en alltmer trilskande mage och han stapplade in på nya kvartsmara-perset 46:37. Förvånade ögonbryn höjdes när han efter målgång plöstligt höjde farten och spurtade iväg mot en byggnad 100 meter från mål.

Efter ett väl genomfört dagsverke väntade ett besök på lyxiga Frölunda Spa där sargade hjältar bjöds på såväl bastu som skrämmande gangsta-underhållning. Martin tog fyra tunga poäng i Uv-GP, skuggad av Adde på 3,2p.