lördag 15 september 2018

Von Uven på pallen i Hässleholm

Hässleholmsloppet har den bästa terrängbanan av alla lopp som ingår i Uv Grand Prix , så enkelt är det. Som vanligt hade arrangören gjort sitt bästa för att mörka att lopp skulle arrangeras men trots det var det ett litet gäng som stod på startlinjen lördagen den 1 September


Emma, som kom fyra ifjol svepte in till anmälningsbordet en minut innan stängning och var därför på plats ovanligt tidigt innan loppet. Kanske man redan här kunde ana att det var lite större fokus än förra året.

Emma laddar inför loppet och hade strategin klar

Adde var redan på plats och hade för dagen kontrakterat den för tillfället skadade Martin Stigmar som coach / packåsna. Martin befann sig på hemmaplan och det visade sig att han kände de flesta som kom till start. Adde har verkligen kommit igång denna säsong och har definitivt potential att vässa till sig ytterligare, Han såg vass ut innan loppet och hade dessutom fått startnummer 42 som kanske skulle kunna vara ett av hans favoritnummer


Startnummer 42 har en speciell betydelse

Det var en del diskussioner innan loppet om vilka skor som var bäst för dagen. Adde hade med sig sina Icebugs och det är vida känt att det kan bli lite halt på de grästäckta delarna som dyker upp efter ca 7 km . Diskussionerna skapade osäkerhet bland andra löpare som hade betydligt sämre dobb än uvlöparen eller till och med slicks/trädgårdstofflor. Till slut snörade veteranen på sig de gulgröna skorna.

Adde funderar igenom skovalet en sista gång

Efter en uppvärmning kring slottet och fokuserad spänning på startfältet ljöd startpistolen som lät ungefär som en Colt Python Double Action Revolver in .41 Magnum.

Episkt fokus på det så kallade "startfältet"

Båda uvarna såg ut att öppna i smart fart innan de försvann över stocken , in i skogen för att ta sig an den inledande stigningen som brukar marinera löpare ordentligt.



Adde fick en fin resa och kändes stark hela loppet. Efter 46:15 spurtade han snyggt in över mållinjen med en av dagens mäktigaste avslutningar.

Adde dundrar in mot mål

Det blev en stenhård fight i loppets damklass med fina tider på strax över 40 minuter. Efter toppduon så var det dock dags för Emma  Blomsterberg Von Uven (som speakern kallade henne...jo det var det hon sa). Emma spurtade in som trea i loppet på 48:06 och fortsätter Uvens fina tradition . Martin S kom ju trea i fjol vilket vi ju alla minns med glädje och stolthet.

Med fokus mot pallen
Loppet gjorde ingen besviken i år heller och Uven kommer tillbaka nästa år.

Medaljtrion tar emot folkets jubel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar