lördag 30 november 2013

Ola pallade för trycket, tog första GP-guldet

Årets Uppställning i Säsongsavslutningen
Äspöloppet blev som vanligt en orgie i blodsmak, smärtande vader och ömmande lungor. Ola behövde bara komma imål för att plocka hem sin första Grand Prix. 7 uvar kom till start; Ola, Martin, Adde, Micke,Adde, Anders och Emma. Om Olas guld redan var säkrat så var striden om silvret högst osäker. Martin låg ca poängen före Emma men det skulle räcka för Emma att slå Martin för att knipa silvret, och det var precis det som skedde.

Ola lite smånöjd

Martin öppnade ganska hårt men tappade krafterna redan efter ca 1 kilometer. Micke tog sig ganska snart om och sprang ifrån ganska snabbt till ett tryggt avstånd. En bit bakom dessa var det en stenhård kamp om placeringarna. Adde hängde Ola en bra stund men fick tillslut släppa taget. Emma överaskade med att också hon trycka ifrån Adde och därmed krossa samtliga uvar i kampen om den åtråvärda tyg-uven. En bit bakom distanserade Fredde en comebackande Anders.

Micke var först imål på 24:11, en förbättring med 7 sekunder jämfört med förra året. Martin stapplade imål på 24:41. Ola gjorde ett starkt lopp och såg sin bror gå retligt nära men ändå utom räckhåll, Ola kom in på 25:17. Emma öste imål på 26:09 (23:00) och krossade förra årets Pers med 2 minuter. Hon var även snabbast av alla tjejer i årets lopp, riktigt starkt.

Emma Dominerade i underjorden
Adde spurtade imål på 26:37 följd av Fredde på 28:15. Anders fixade 30 med halvminuten 29:30 och nu hoppas vi att han är på G.Emmas första Berg-Uv


Uv-Säsongen är därmed slut och vi hälsar en ny spännande säsong välkommen. Ska någon kunna stoppa Ola i år? Kommer någon kunna hota Emma one-on-one? Kommer någon av de nya uvarna som Elin, Gunde eller Micke blanda sig i striden? Kommer någon av gammeluvarna komma tillbaka med hämd? 2014 ger svaren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar